10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Centru social pentru saraci, la Pașcani. Cantina va fi privatizata

Fosta scoala generala din Fantanele ar putea fi transformata in centrul social de zi pentru cei cu problem sociale. Propunerea a fost facuta chiar de edilul municipiului in sedinta de astazi a Consiliului Local in contextul in care consilierii au ajuns la concluzia ca unele categorii sociale defavorizate ar avea nevoie de mai mult ajutor. Discutiile au avut loc in contextul prezentarii unui raport de activitate al Serviciului de Asistenta Sociala din cadrul Priamriei Pascani. Primarul Pascaniului a mai spus ca si cantina sociala ar ruma sa fie externalizata unei societati private care sa asigure masa calda gratuita pentru cei saraci. O alta propunere a fost ca municipalitatea sa acceseze fonduri europene pentru construirea unui centru social cu cantina. Deocamdata nu a fost luata nici decizie dar subiectul va fi reluat cel mai probabil odata cu discutarea bugetului pentru anul viitor.

In aceeasi sedinta s-a discutat si despre situatia celor care nu pot obtine nici un ajutor social din cauza ca nu au acte. Cei mai afectati sunt copii care nu au nici macar acte de nastere, situatie intalnita mai ales in randul romilor. Primaria are in evidenta cateva zeci de astfel de cazuri care pot fi rezolvate doar in instanta, sustine seful serviciului de Asistenta Sociala .

Mentionam ca in evidentele Primariei Pascani sunt peste 1000 de persoane care beneficiaza de cel putin o forma de ajutor social iar 125 dintre ei mananca zilnic la Cantina Sociala,. Bugetul dina cest an pentru ajutoare de urgenta este de peste 200.000 lei la care se adauga plata salariilor insotitorilor persoanelor cu handicap, alaturi de Consiliul Judetean.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow