21.7 C
Paşcani
miercuri, septembrie 28, 2022

Centru de excelenta pentru fotbal, la Ruginoasa

- Advertisement -

Comuna Ruginoasa ar putea avea un centru de excelenta pentru fotbal destinat copiilor sub 14 ani. Decizia urmeaza sa fie luata in sedinta ordinara a Consiliului Judetean Iasi, ce va avea loc chiar in localitate, la palat, miercuri, 23 ianuarie, cu o zi inainte de sarbatorirea Micii Uniri.

Pe ordinea de zi se afla un proiect de hotarare in acest sens, ce prevede trecerea unui teren in suprafata de 1725 mp din domeniul public al comunei Ruginoasa si administrarea Consiliului Local in domeniul public si administrarea Consiliului Judetean Iasi.

Centrul de Excelenta va functiona in baza unui parteneriat intre Consiliul Judetean Iasi, Inspectoratul Scolar Iasi, Asociatia Pro Ruralis si Federatia Romana de Fotbal. A fost aleasa aceasta localitate deoarece echipa de juniori ai Ruginoasei a obtinut numeroase premii la competitiile sportive.

Proiectul presupune selectia a 20 de copii din mediul rural, cu varsta sub 14 ani care vor activa in cadrul acestui centru. Tinerii vor fi scolarizati la Liceul cu Program Sportiv Iasi si vor participa la competitiile judetene si nationale aferente varstei lor si destinate juniorilor, se arata in proiectul de hotarare.

Mentionam ca tot pe ordinea de zi a sedintei, care cuprinde 13 puncte, se mai afla un proiect prin care alesii vor vota privind acordarea unor burse de merit elevilor care vor merge la centrul de excelenta, in suma de 420 de euro/lunar pentru fiecare din cei 20 de copii, in timpul anului scolar.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow