15.2 C
Paşcani
vineri, martie 29, 2024

Centru de evaluare și tratament COVID 19, la Spitalul General CF Pașcani

C.P. In cadrul Spitalului General CF Pascani a fost organizat un CENTRU de EVALUARE SI TRATAMENT COVID-19. In acest sens:

  • au fost trimise documentele necesare autorizarii centrului de catre DSP Iasi, autorizatia fiind emisa pentru Spitalului General CF Pascani.
  • s-a semnat contractul de finantare cu CJAS IASI, Spitalul contractand servicii de spitalizare de zi pentru persoanele care indeplinesc conditiile prevazute la anexa 3 la Ordinul ministrului sanatatii nr 1513/2020. Tipurile de servicii medicale contractate includ servicii obligatorii conform Ordinului Nr. 113 din 20 ianuarie 2022 pentru modificarea anexei nr. 50 la Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.068/627/2021 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2021 a Hotărârii Guvernului nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021 – 2022.

In zona rosie destinata internarii continue a pacientilor diagnosticati covid au fost alocate 2 paturi pentru spitalizarea de zi COVID 19. Pacientii care beneficiaza de spitalizare de zi vor folosi caile de acces comune cu pacientii care se interneaza in spitalizare continua COVID.

Programul de lucru al centrului este de LUNI pana VINERI in intervalul  9-14 (excepție sarbătorile legale). Se vor evalua pentru moment un numar de maxim 2 pacienti pe zi.

Pentru Centrul de evaluare si tratament COVID-19 din cadrul Spitalului General CF Pascani s-a atribuit urmatorul numar de telefon: 0787/725184.

 

La centrul de evaluare se pot prezenta doar persoanele cu un rezultat pozitiv (caz confirmat), pe baza programarii in aplicatia CaPeSaRo de catre Medicul de familie.

 NU este necesar bilet de trimitere.

Conform metodologiei in vigoare, la nivelul centrului de evaluare au loc:

  1. evaluarea clinică a pacientului: simptome, evaluare puls arterial, saturaţia sângelui cu O2, tensiune arterială, temperatură, greutate;
  2. identificarea factorilor de risc:
  •   boli cardiovasculare, inclusiv HTA;
  •   diabet zaharat tip 1 şi 2;
  •   obezitate cu indice de masă corporală peste 30%;
  •   boli respiratorii cronice, inclusiv astmul bronşic;
  •   insuficienţă renală cronică, pacienţii cu dializă cronică;
  •   hepatopatii cronice;
  • imunodepresii semnificative, inclusiv boli neoplazice, transplant de organ sau de celule stem, talasemie, anemie falcipară, terapie imunosupresoare sau SIDA;
  •   vârsta peste 65 de ani;
  1. evaluarea antecedentelor personale patologice/medicaţie pentru afecţiuni cronice, dacă este cazul;
  2. interpretarea rezultatelor de laborator şi rezultate imagistice (pentru pacienţii care sunt evaluaţi în centrele de evaluare).

Precizam ca ieri 25 ianuarie pe site-ul Școlii  Naționale de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti (https://www.drg.ro/index.php?p=noutati ) au fost publicate clarificarile necesare pentru a putea raporta aceste servicii. In acest sens SNSPMPDSB a actualizat standardul de codificare referitor la persoanele ce beneficiaza de servicii de spitalizare de zi in centrele de evaluare, in conformitate cu prevederile Ordinului nr.32/202.

Alte articole