More

  Centru de consiliere psihologica in comuna Vanatori

  Array

  In curand, locuitorii din comuna Vanatori vor putea beneficia de serviciile unui Centru de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii. Sediul este amplasat in satul Hîrtoape, acolo unde sunt peste 50 de familii cu probleme sociale. De exemplu, copii a caror parintii sunt plecati in strainatate, familii dezorganizate, elevi in situatie de abandon scolar si multe alte categorii de persoane pot beneficia de consiliere psihologica pentru prevenirea situatiilor de risc.
  In prezent, pentru functionarea centrului s-a depus cererea de acreditare, urmand ca dupa aprobarea cererii, asistentii sociali sa aleaga, pentru inceput 15 beneficiari. Situatia lor va fi monitorizata in permanenta de catre psihologi atat la centru dar si prin vizite bilunare la domiciliu.

  Adminstratia locala a asigurat pentru sustinerea serviciului suma de 80.000 lei. In cadrul centrului vor lucra un numar de opt persoane, dintre care sase pe baza de voluntariat si doua cu contract de munca.

  Mentionam ca Centrul de Consiliere face parte dintr-un proiect de anvergura inceput in anul 2011. Cu fonduri de circa 2.5 milioane de euro de la Uniunea Europeana, in comuna s-a asfaltat 10 km de drumuri, s-a construit o gradinita in satul Crivesti si s-a reabilitat Caminul Cultural din Hîrtoape.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet