21.7 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Centru de consiliere psihologica in comuna Vanatori

In curand, locuitorii din comuna Vanatori vor putea beneficia de serviciile unui Centru de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii. Sediul este amplasat in satul Hîrtoape, acolo unde sunt peste 50 de familii cu probleme sociale. De exemplu, copii a caror parintii sunt plecati in strainatate, familii dezorganizate, elevi in situatie de abandon scolar si multe alte categorii de persoane pot beneficia de consiliere psihologica pentru prevenirea situatiilor de risc.
In prezent, pentru functionarea centrului s-a depus cererea de acreditare, urmand ca dupa aprobarea cererii, asistentii sociali sa aleaga, pentru inceput 15 beneficiari. Situatia lor va fi monitorizata in permanenta de catre psihologi atat la centru dar si prin vizite bilunare la domiciliu.

Adminstratia locala a asigurat pentru sustinerea serviciului suma de 80.000 lei. In cadrul centrului vor lucra un numar de opt persoane, dintre care sase pe baza de voluntariat si doua cu contract de munca.

Mentionam ca Centrul de Consiliere face parte dintr-un proiect de anvergura inceput in anul 2011. Cu fonduri de circa 2.5 milioane de euro de la Uniunea Europeana, in comuna s-a asfaltat 10 km de drumuri, s-a construit o gradinita in satul Crivesti si s-a reabilitat Caminul Cultural din Hîrtoape.

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...