11.3 C
Paşcani
joi, septembrie 29, 2022

Centru de colectare, functional in cateva luni. Consilierii invitati sa doneze sange

- Advertisement -

Ce nu pot face institutiile publice si politicienii in cativa ani de zile, uneori reusesc voluntarii. Un exemplu in acest sens este centrul de colectare a sangelui de la Pascani. Proiectul aflat deocamdata pe hartie, dar blocat de mai bine de un an de zile in hatisurile administrative, are sanse reale de a fi realizat, pana la jumatatea acestui an. Initiativa va fi preluata de o organizatie de voluntari din Iasi.

Reprezentantul asociatiei “Ambulanta Life”, Marius Benchea – foto dreapta, a prezentat consilierilor pascaneni planurile sale privind preluarea spatiului din Piata Deal, dat initial Spitalului CF. El a precizat ca acolo va fi amenajat si dotat cu aparatura , in cateva luni de zile, un centru zonal de recoltare a sangelui. In aceeasi cladire va funtiona si o scoala de voluntariat pentru acordarea ajutorului medical e urgenta.

ALesii locali au fost invitati sa participle la aceste cursuri dar si sa doneze sange. Reprezentantul asociatiei a facut apel la adminsitratia din Pascani pentru achizitionarea unor defibrilatoare pentru a fi salvate vieti, la nevoie. In Iasi, de exemplu, au fost amplasate 5 astfel de echipamente, in locuri publice.

Subiectul va fi reluat in sedinta din luna februarie. Atunci va fi supus aprobarii un proiect de hotarare prin care sa fie dat spre folosinta asociatiei de voluntary, spatiul alocat pentru centrul de recoltare. Numai anul trecut, membrii asociaţiei au desfăşurat peste 5000 ore de campanii pentru donarea de sânge. Mentionam ca proiectul a fost initiat de consilierul Sorin Olariu – foto stanga.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow