25.4 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Centru Cultural de la Ruginoasa va fi inaugurat in curand

La cativa pasi de Municipiul Pascani, peste cateva zile, se va deschide un centru cultural. Este vorba despre “Centrul de Conservare si Promovare a Traditiilor Locale” din comuna Ruginoasa care va functiona in cladirea fostei piete agroalimentare din centrul comunei. Evenimentul va avea loc pe data de 28 aprilie in prezenta oficialitatilor locale si judetene.

Lucrarile de amenajare au fost realizate din bugetul Primariei, in cadrul acestui centru urmand sa functioneze mai multe institutii: Biblioteca Comunala, Centrul de Promovare Turistica, Clubul Copiilor si Centrul Cultural. Mai mult, la parterul cladirii ar urma sa fie amenajate o serie de ateliere mestesugaresti care vor fi puse la dispozitia mesterilor populari.
Reprezentantii comunei sustin ca astfel vor fi create si 6 noi locuri de munca pentru cei care vor lucra in cadrul acestor ateliere produsele urmand sa fie valorificate prin intermediul unei societati a Primariei.

Cu aceasta ocazie va avea loc si un program artistic organizat de artistii locali printre care si Formatia de dansuri populare ,, Dumbravita” care a fost reinfiitata dupa mai multi ani de inactivitate. De asemenea, in aceeasi zi va fi organizata o expozitie de covoare traditionale sub egida,, Sipetul Bunicii”
Mentionam ca Centru de turism din Ruginoasa a fost realizat cu fonduri europene .

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow