23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Centenar Constantin Ciopraga. O stradă din Pașcani îi va purta numele – VIDEO

Zeci de personalități care fac cinste orașului în țară și peste hotare s-au născut la Pașcani. Printre ei se află și academicianul Constantin Ciopraga care a fost astăzi sărbătorit în prezenta a zeci de profesori și elevi, dar și a administrației locale și a fiicei Magda Ciopraga care a primit diplomă de excelență pentru întreaga activitate culturală. Mai mult, o stradă din Municipiu va purta numele pășcăneanului iar în viitorul apropiat va fi făcut un bust cu chipul lui Constantin Ciopraga.

O stradă din Pașcani va purta numele Constantin Ciopraga. Proiectul de hotărâre va fi supus în cadrul unei ședințe a Consiliului Local din Pașcani la propunerea primarului Dumitru Pantazi. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul Simpozionului organizat de administrația locală împreună cu cei de la Casa de Cultura “Mihail Sadovenu” din Pașcani. De asemenea va fi făcut și un bust cu cu chipul lui Constantin Ciopraga care urmează să fie amplasat în zona centrală a orașului.

În cadrul evenimentului dedicat pășcăneanului au fost prezenți zeci de profesori universitari de la București, Iași sau Suceava alături de Magda Ciopraga, fiica lui Constantin Ciopraga. Ea a primit o diplomă de excelență și un buchet de flori.

Simpozionul a fost organizat cu prilejul împlinirii a o sută de ani de la nașterea academicianului Constantin Ciopraga și a fost denumit sugetsiv “Centenarul Constantin Ciopraga”. Profesorii și oamenii de cultură au vorbit despre viața și opera criticului literar.

Tot în cadrul evenimentului organizat astăzi la Casa de Cultură din Pașcani, cei prezenți au putut răsfoi și câteva dintre cărțile lui Constantin Ciopraga. De asemenea, pe videoproiector rulau emisiuni culturale unde a fost prezent pășcăneanul.

Constantin Ciopraga s-a născut pe 12 mai 1916 la Pașcani și a murit pe 2 februarie 2009 la Iași. A fost un critic și istoric literar român, poet, memorialist, profesor universitar, scriitor, membru de onoare al Academiei Române.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow