More

  Cenaclul literar din Pașcani își schimbă locul și numele

  Array

  Proiectul cultural ce presupune susținerea unui cenaclu sub numele scriitorului Mihail Sadoveanu, a fost derulat cu perioade de întrerupere, ultima sa reînființare fiind realizată de Valentina Becart(Bișog) în luna mai a anului trecut.
  valentina becart
  Cenaclul a funcționat în cadrul Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu” din mai 2014 până la ultima sa activitate, desfășurată în luna decembrie a anului trecut.

  Inițial a fost semnat un acord de colaborare cu instituția de cultură doar pe o perioadă de un an, document care nu a mai fost prelungit și anul acesta.

  De pe data de 23 iunie 2015 a fost încheiat un protocol de colaborare cu o altă instituție, pentru a continua activitatea literară, așadar în cadrul Clubului Copiilor din Pașcani va funcționa sub numele altui scriitor celebru din această zonă, cenanclul ”Vasile Alecsandri”, începând cu luna septembrie.

  Activitățile cenaclului se vor desfășura pe viitor la Clubul Copiilor, însă doar cu caracter ocazional, nu permanent, așa cum prevede și documentul încheiat cu instituția care se ocupă în principal cu educația copiilor, deoarece acest tip de activitate se adresează și adulților, așa cum declară directorul instituției, Gabriel Ciopraga.

  Din activitătile mai importante ale cenaclului ”Mihail Sadoveanu” din anul 2014, pe lângă întâlnirile periodice, menționăm inaugurarea cenaclului și o șezătoare literară organizată în cadrul Zilelor Municipiului în luna iulie, cu invitați deosebiți și momente artistice apreciate de spectatori.
  sezatoare literara
  Menționăm că în trecut activitatea literară a fost promovată prin intermediul ideii de cenaclu la Pașcani, în anii 80-90, de nume precum Dorel Sauciuc, poet local și Ioan Secărescu, fost director al Casei de Cultură, apoi s-a implicat pentru o perioadă scurtă de timp și academicianul Constantin Ciopraga. Cele mai multe activități au fost desfășurate însă cu sprijinul Fundației Vatra Pașcanilor, în perioada 1997-1999, timp în care, pe lângă întâlnirile curente se desfășurau numeroase lansări de carte, cenaclul având colaboratori importanți precum Dan Lungu, Leonard Gavriliu sau Dram Constantin, iar Monica Costea era coordonator al cenaclului.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI