9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Celula de criza pentru eliminarea albinelor, de la marginea comunei Helesteni

In urma tragediei de la Helesteni, cand un localnic a murit intepat de albine si altii trei au ajuns la spital, administratia locala a luat masuri. Ieri, a fost declansata celula de criza pentru eliminarea insectelor care roiau pe drumul de la iesirea din comuna. Au fost facute focuri la marginea lanului de floarea soarelor si mai multi apicultori si inspectori de la Directia Sanitar-Veterinara Iasi, au intervenit pentru a evita alte nenorociri.

Primaria comunei Helesteni a luat masuri in cazul albinelor care au atacat mai multe persoane, iar un localnic a murit in urma sutelor de intepaturi. In cursul zilei de ieri, a fost instituita o celula de criza. Inspectorii DSV Iasi, impreuna cu mai multi apicultori, au facut focuri in zona, deoarece fumul ar linisti albinele. Apoi, specialistii au incercat sa adune insectele in stupi. Pe site-urile de socializare au aparut imagini cu interventia lor. Vezi aici.

Ieri, alte trei persoane au fost intepate de albinele agitate, iar un copil a fost transferat la o clinica din Iasi. Un reporter de la o televiziune nationala a fost la fata locului, insa din cauza roiurilor, nu s-a putut cobori din masina. Pe imaginile surprinse de acesta se vede cum miile de insecte zburau in zona. Click aici.

Mentionam ca luni, un barbat de 49 de ani din Helesteni, tatal a noua copiii, a murit dupa ce a fost intepat de sute de ori. Echipajul medical sosit la locul tragediei, nu a mai putut face nimic pentru salvarea acestuia.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow