21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022

Celor care vor să danseze cu moartea

Observ, cu uimire, că sunt unii care vor ca Spitalul de Urgenţă din Paşcani să devină unitate medicală suport pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu COVID – 19. Nu pentru a-i salva pe cei care ar avea nevoie de ajutor – din lipsa dotărilor necesare, probabil ar muri cu zile, ci în urma unor calcule politice meschine.
În momentul de faţă stocurile de măşti şi mănuşi, echipamente de protectie şi substanţele pentru dezinfecție sunt “la limită”, a spus managerul spitalului. Nu din lipsa banilor, ci pentru că nu au de unde să cumpere!
Aici sunt doar 4 echipamente de ventilaţie şi monitorizare respiratorie şi se mai aşteaptă încă şase de la Ministerul Sănătăţii. Chiar dacă municipalitatea ar cumpăra, de la bugetul local, încă 10 echipamente pentru salvat vieţi, aşa cum a propus consilierul Sorin Olariu, cu un efort substanţial de la bugetul local, până la 1 milion de lei, tot nu ar fi suficiente pentru a face faţă valului. Sunt doar câțiva medici specialiști pentru terapie intensivă. Toate spitalele au fost copleşite de moarte!
Am văzut zeci de comentarii mizerabile la adresa personalului medical de la Spitalul de Urgenţă Paşcani, la un articol publicat de BIT TV – vezi mai jos. Tocmai acum când ei au nevoie, mai mult ca oricând, de sprijinul şi ajutorul nostru!

Nu este momentul potrivit pentru frustrări personale şi aproximări, nici pentru critici tăioase, poate justificate. Acești oameni sunt în linia întâi, în lupta cu moartea, o bună parte din cei infectaţi cu COVID – 19 fiind cadre medicale. Nu au echipamente de protecţie şi tremură, la propriu, pentru viaţa lor, a familiilor lor, după orice consultaţie sau intervenţie medicală. Iar sacrificiul lor este răsplătit cu înjurături!

În alte oraşe cetăţenii strâng semnături ca în spitalele lor să nu fie internaţi bolnavi COVID! La Paşcani, se înţelege că ar trebui depuse toate eforturile pentru că Spitalul de Urgente să îşi dovedească competențele sau mai degrabă slăbiciunile.
Să nu fiu înţeles greşit! Trebuie să ne pregătim pentru ce poate fi mai rău, pentru a face faţă, dar de nevoie, nu pentru a primi bolnavi din alte judeţe.

Să fim atenţi la ceea ce ne dorim!

Până şi sistemul medical din SUA a fost copleşit de epidemie – acolo persoanalul medical se protejează cu saci pentru gunoi, iar echipamentele de ventilaţie sunt insuficiente! Credeţi că Pascaniul s-ar descurca mai bine cu spitalul plin de coronavirus? Eu cred că nu!

De fapt spitalul din Paşcani nu s-a ridicat niciodată la rangul de unitate medicală de urgenţă, prin calitatea serviciilor medicale!

Salut orice iniţiativă de bună credinţă, orice sprijin material sau moral, orice cuvânt frumos, de încurajare pentru personalul medical. Haideţi, că putem mai mult…!

Să fim oameni, nu roboţi!

PS: Nu am văzut nici o îngrijorare pentru bolnavii noştri. Au fost externaţi, trimişi să sufere acasă, cu acele în vene şi medicamentele în buzunar, pentru ca spitalul să se pregătească să îi primească pe cei infectaţi cu coronavirus, veniți chiar şi din alte judeţe.

Au fost închise cabinetele medicale, unii medici de familie nici măcar nu mai răspund la telefon, iar dacă ai vreo boală sau durere, trebuie să te rogi la Dumnezeu, în carantină, fără să pupi icoanele. Doar cei cu urgențe, transportaţi cu salvarea, adică cu un picior în groapă, au acces la servicii medicale de urgenţă!

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Purtatorul de cuvant din Republica Pascani s-a detonat!

Fondatorul relatiilor publice moderne, Ivy Lee, spunea printre altele...

La inmormantarea anului

  Primarul + 40% si viceprimarul “Pro Majorare” erau negri...

Primarul cu raspundere limitata si viceprimarul mincinos -VIDEO

Cristian Ratoi, viceprimarul care a anuntat ca i-a lasat...

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară...

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow