1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Cele şase secrete ale unei scrisori de intenție excelente

Știați că prima scrisoare de intenție redactată vreodată datează din 1482 și se consideră că îi aparține lui Leonardo da Vinci? După mai bine de 500 de ani, scrisoarea de intenție a devenit mai importantă ca oricând și poate reprezenta cu adevărat elementul ce stă la baza succesului sau eșecului candidaturii dumneavoastră pentru un loc de muncă. Vă oferim mai jos câteva sugestii și sfaturi care vor contribui la succesul scrisorii dumneavoastră de intenție.

Aflați cui trebuie să adresați scrisoarea. „Acest mic efort suplimentar este absolut necesar”, explică L’Etudiant.fr. Dacă nu știți cui să adresați scrisoarea, ar fi bine să contactați telefonic compania și să întrebați, arătând astfel că sunteți un candidat interesat și cu inițiativă.

Cu cât mai succint, cu atât mai bine! Probabil ați auzit expresia „mai bine puțin și bun, decât mult și prost”. Conform unei anchete realizate în Statele Unite, 46 % dintre persoanele care recrutează au preferat ca scrisoarea de intenție să aibă o jumătate de pagină, în timp ce 19 % au preferat ca aceasta să aibă o pagină. În general, scrisoarea dumneavoastră de intenție nu ar trebui să depășească o pagină.

Folosiți scrisoarea de intenție pentru a vă scoate în evidență personalitatea, curiozitatea și interesul pentru domeniul respectiv. Căutați pe internet informații cu privire la companie, apoi menționați activitățile trecute sau viitoare ale organizației care vă interesează în mod deosebit. Nu uitați că trebuie să convingeți angajatorul că sunteți interesat de domeniul respectiv – o formulare de tipul „Am devenit interesat văzând că sunteți specializați în X și Y, deoarece…” devine mult mai palpabilă pentru angajator.

CONTINUAREA AICI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow