More

  Cele mai populare teorii ale conspirației despre originile coronavirusului

  Cu peste 845.634 de cazuri pozitive și 41.437 de decese, focarul COVID-19 a provocat o adevărată isterie globală. Italia, Spania și SUA sunt țările cele mai afectate, în plus față de China, care este epicentrul focarului.

  În plus, tot mai multe teorii ale conspriației au început să circule în mediul online, fără a fi susținute de oamenii de știință sau de către organismele naționale sau internaționale oficiale. The Economic Times le-a prezentat pe câteva dintre cele mai populare.

  ″Mușamalizarea” chinezească

   

  De când știrile despre coronavirus au fost preluate de mass-media la nivel mondial, speculațiile cu privire la guvernul comunist din China care încerca să „acopere” focarul și să ascundă cifrele oficiale au fost tot mai multe.

  Faptul că guvernul chinez ar fi încercat să suprime avertizările unor medici cu privire la pandemie a stârnit numeroase rumori în mediul online.

  Coronavirusul, prezis într-un roman

   

  La scurt timp după ce s-a izbucnit focarul, mai multe persoane au început să sublinieze că un pasaj din cartea „Ochii întunericului” de Dean Koontz, apărută în 1981, prezice pandemia de coronavirus.

  O fotografie cu un pasaj din carte a devenit virală în scurt timp, iar internauții s-au dezlănțuit.

  Citeste si  Horoscop de weekend: 23-24 mai 2020

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Măsuri pentru prevenirea răspândirii Covid-19 la Moțca

  Măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19 în comună Moțca. Sâmbătă, 23 mai, drumurile din localitate au fost dezinfectate din nou, cu o soluție pe...

  BACALAUREAT 2020. Calendarul examenului a fost aprobat. Când vor avea loc probele

  Calendarul examenului de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, prima probă, cea la Limba şi literatura română, urmând să...

  Incendiu intr-un apartament de la o oala lasata nesupravegheata pe aragaz

  O oală lăsată nesupravegheată pe aragaz a aprins un apartament de pe strada Grădiniței din Pașcani. Ieri în jurul orei 18.00,  pompierii pascaneni au...

  Opinii