More

  Cele mai multe medii de 10 din România sunt din județul Iași la Evaluarea Națională

  Array

  La examenul de evaluare națională, elevii ieșeni au obținut, înainte de contestații, rezultate foarte bune: un procentaj de promovabilitate de 88,96% la limba română și unul de 74,06% la matematică (mai scăzut față de limba română, la fel ca în anii anteriori). După cum se știe, în general notele pot crește ușor în etapa de contestații. Numărul elevilor prezenți la ambele probe a fost de 6133.

  De apreciat că la nivel național, cele mai multe medii de 10 s-au înregistrat în județul nostru, unde 23 de elevi au obținut media 10, majoritatea de la Colegiul Național, de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul Național „C. Negruzzi”, dar și câte un elev de la Școala Gimnazială „D.D. Pătrășcanu” Tomești și de la Școala Gimnazială „Ion Simionescu”.

  Se adaugă cei 1077 de elevi care au obținut medii între 9-9,99 la limba română și cei 591 de elevi care au obținut medii între 9-9,99 la matematică.

  “La limba română, 64 de elevi au obținut nota 10. Aceasta este o disciplină umanistă, la care poate exista mai multă subiectivitate de viziune, există nuanțe, opinii legate de frazare, de expresivitate și stil, motiv pentru care notele maxime se obțin mai greu.

  Alți 158 de absolvenți au obținut nota 10 la matematică – nota maximă poate fi obținută în contextul noțiunilor exacte, precise, fără echivoc, implicate în zona disciplinelor științifice. Raportat la procentajul de 75% la nivel național, județul Iași se clasează în zona primelor poziții, cu peste 80% înainte de contestații, dar evident sunt școli cu rezultate deosebite care contribuie semnificativ la acest procentaj favorabil, dar și alte unități de învățământ la care calitatea educației trebuie urgent ameliorată prin măsuri concrete, adecvate contextului respectiv.

  Vor urma analize, comparații, studii de caz, strategii individualizate în care roluri importante vor avea profesorii, elevii și părinții, comunitatea, dialogul educațional.” (prof. dr. Camelia GAVRILĂ)

  Rezultatele finale vor fi afișate în ziua de 5 iulie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI