23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Cele mai importante schimbari fiscale care ii vor afecta pe antreprenori in 2017

Daca noul Guvern nu va interveni asupra Codului Fiscal amanand intrarea in vigoare a unor masuri, anul 2017 va aduce o serie de schimbari majore in fiscalitatea romaneasca. Codul Fiscal, cel de procedura fiscala, modul de functionare al PFA-urilor au fost revizuite consistent.

In plus, legea Parteneriatului Public Privat isi produce si ea efectele. Sa luam pe rand cele mai importante schimbari in materie fiscala. Cu precizarea ca ele sunt in acest moment in vigoare si vor ramane atata vreme cat viitorul Guvern le va lasa neschimbate.

I Codul Fiscal a suferit schimbari. Care sunt principalele 6 modificari aduse?

1. Introducerea unui regim special al TVA pentru agricultori.
In esenta agricultorul reprezinta persoana fizica, persoana fizica autorizata, intreprinderea individuala sau intreprinderea familiala, cu sediul activitatii economice in Romania, care realizeaza activitatile agricole si care nu realizeaza alte activitati economice sau realizeaza si alte activitati economice a caror cifra de afaceri anuala este inferioara plafonului de scutire.

Activitatile de productie agricola sunt activitatile de productie aproduselor agricole, inclusiv activitatile de transformare a produselor agricole prin alte metode decat cele industriale, iar serviciile agricole reprezinta serviciile prevazute in norme, prestate de un agricultor care utilizeaza munca manuala proprie si/sau echipamentele specifice.

Compensatia in cota forfetara reprezinta suma rezultata prin aplicarea procentului de compens are in cota forfetara asupra pretului/tarifului, exclusiv taxa, aferent livrarilor de produse agricole si prestarilor de servicii agricole, efectuate de un agricultor. Procentul de compensare in cota forfetara este 1% pentru anul 2017, 4% pentru anul 2018 si 8% incepand cu anul 2019.
Continuarea pe startupcafe.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow