23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii când încearcă să se protejeze de coronavirus. Cum riști să te infectezi

Se înregistrează tot mai multe recorduri de decese și noi cazuri de infectare cu noul coronavirus atât în Europa, cât și pe celelalte continente ale lumii.

Numărul de noi cazuri zilnice înregistrate depășește acum 4.500 în cel puțin cinci state americane. În plus față de creșterea recentă din SUA, creșterile sunt observate și în întreaga lume, cu creșteri dramatice înregistrate în Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Elveția și India în ultimele zile, potrivit Business Insider.

„Nu este o situație bună”, a declarat recent pentru Washington Post principalul expert american în boli infecțioase, dr. Anthony Fauci.

În acest context, iată nouă dintre cele mai mari greșeli pe care le facem fără să ne dăm seama, fiind astfel mult mai expuși riscului de a ne infecta, potrivit experților.

Greșeala nr. 1. Adunări mici, cu oameni pe care îi cunoști

Coronavirusul se răspândește în locurile în care oamenii respiră, mănâncă, râd, cântă și vorbesc împreună pentru perioade lungi de timp. Din ce în ce mai mult, pe măsură ce vremea se răcește în emisfera nordică, astfel de adunări au loc în mod frecvent în casele oamenilor.

„Multe dintre infectări sunt identificate în adunări de familie sau prieteni, aceste reuniuni nevinovate de șase, opt, zece persoane în casa cuiva. Ai o persoană asimptomatică, dar infectată, iar dintr-o dată, din acel grup, sunt patru sau cinci care s-au îmbolnăvit”, a mai spus Fauci.

„Chiar și o mică adunare poate fi un loc în care virusul se poate răspândi și este mult mai probabil ca oamenii să nu fie la fel de atenți în aceste situații, deoarece se află într-un grup mic. Așadar, este posibil să nu se spele pe mâini la fel de mult. Este posibil să nu-și poarte măștile. Este posibil să nu se gândească cu adevărat la distanțarea socială ca fiind la fel de importantă atunci când sunt în preajma oamenilor cu care sunt prieteni”, a mai adăugat un specialist.

Greșeala nr. 2. Nu intri în carantină timp de două săptămâni, după ce ai intrat în contact cu o persoană infectată

“Asigurarea faptului că fiecare contact al unui caz confirmat este în carantină pentru o perioadă de timp, astfel încât să rupă lanțul de transmisie. Nu cred că acest lucru a avut loc în mod sistematic oriunde și în special în țările care se confruntă cu creșteri mari acum”, a spus Mike Ryan, directorul executiv al OMS în timpul unei conferințe de presă.

Greșeala nr. 3. Te gândești că fiind acasă, ești ferit de virus

Un studiu recent al CDC a constatat că 53% dintre persoanele care locuiau cu cineva care a fost testat pozitiv pentru virus, inevitabil se infectau și ele.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...

Angajări la Casa de Cultură Pașcani

Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani organizeaza...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow