11.3 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023

Cele mai citite cărți din biblioteca pășcăneană. 100 de utilizatori în medie pe zi, în instituția de cultură

De Ziua Națională a Lecturii, echipa BIT TV vă prezintă care sunt cele mai citite cărți din Biblioteca Municipală Leonard Gavriliu din Pașcani, instituția care este vizitată în medie de circa 100 de utilizatori pe zi, oameni care fie împrumută volume, fie citesc la sala de lectură.

Cele mai căutate cărți sunt cele pentru copii. Printre titlurile cele mai des împrumutate se numără „Jurnalul unui puști” – de Jeff Kinney, „Însemnările unei puștoaice” – de Rachel Renee Russell sau mult îndrăgitele volume „Harry Potter”.

În clasament se află și cărțile de dezvoltare personală și de literatură. Printre cele mai căutate sunt cele scrise de autorul Gregg Braden, precum „Matricea Divină”.

Și o autoare română este de mare interes pentru cititorii. Este vorba despre Irina Binder, celebra pentru volumele de literatură modernă și contemporană „Fluturi”.

Sunt căutate și cărțile de istorie universală dar și cele care vorbesc despre trecutul României. Instituția de cultură din municipiul Pașcani ține pasul cu cerințele actuale și face periodic achiziție de carte.

În prezent, biblioteca municipală are un fond de carte de circa 150.000 de volume.

De precizat este faptul că Ziua Națională a Lecturii a fost instituită anul trecut printr-o lege și are, de asemenea, o semnificație istorică. Pe 15 februarie s-au născut două personalități culturale de seamă ale României, care au jucat un rol important în dezvoltarea educației românești, precum și în promovarea lecturii. Aceste două personalități sunt politicianul și criticul literar Titu Maiorescu, care a fost și fondatorul societății literare Junimea, și Spiru Haret — un renumit matematician și ministru al Educației, renumit pentru dezvoltarea sistemului educațional modern al țării noastre.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow