1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Cele mai bune filme bazate pe fapte reale. „Exorcistul” se află printre ele

Cele mai bune filme bazate pe fapte reale (oricât de surprinzător ni s-ar părea)

Donnie Brasco” (1997) spune povestea lui Joseph Pistone (interpretat de Johnny Depp), un agent FBI infiltrat sub acorperire într-una dintre cele mai mari familii mafiote din New York. „Donnie Brasco” se atașează, inevitabil, de Lefty (Al Pacino), astfel că devine din ce în ce mai greu ca agentul FBI să-și ducă misiunea la capăt.

The Conjuring” (2013) este, de departe, unul dintre cele mai apreciate filme horrorale ultimei perioade. Luând în calcul turnura pe care o iau evenimentele prezentate în film, devine greu de imaginat cum acesta poate fi unul inspirat din fapte reale. Cu toate astea… este. Scenariul este inspirat din povestea adevărată a unei familii care se mută într-o casă veche și bântuită, în mijlocul pustietății.

JFK” (1991), regizat de Oliver Stone, relatează asasinarea președintelui american, John F. Kennedy. În mod evident, filmul urmărește faptele istorice, întâmplate în 1963.

Exorcistul” (1973) este unul dintre cele mai cunoscute filme horror ale tuturor timpurilor, alimentând imaginația multor privitori, atât prin subiectul ieșit din comun, cât și prin efectele speciale care, la vremea respectivă, nu puteau fi văzute în prea multe producții cinematografice. Filmul urmărește povestea adevărată a lui Roland Doe, întâmplată în 1949. Se crede că spiritul mătușii sale decedate i-ar fi invadat corpul, astfel că băiatul ar fi început să se comporte bizar, ceea ce a atras după sine un întreg șir de exorcizări, dintre cele mai sinistre.

sursa playtech

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cheesecake cu ciocolată: reţetă fără coacere

Potrivit antropologilor, primele prăjituri cu cremă de brânză proveneau...

Horoscop săptămânal 17-23 ianuarie 2022: Scorpionii au nevoie de un ritm de viață mai calm

Horoscopul săptămânal pentru 17-23 ianuarie 2022 îți spune dacă vei...

Minivacanţă de trei zile pentru angajații români, în această lună

Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă de...