21.7 C
Paşcani
miercuri, septembrie 28, 2022

Cele 20 de interdicţii de la vizita Papei: ce nu trebuie să aveţi la voi

- Advertisement -

Autorităţile se aşteaptă ca, sâmbătă, în Iaşi să ajungă circa 150.000 de oameni, dar şi 4.000 de autoturisme. Unde vor fi parcate şi cum se va face accesul spre Centru? Autorităţile au făcut publică o listă cu circa 20 de lucruri care vor fi interzise la accesul în zonele protejate. Pe aceasta găsim de la bagaje mai voluminoase la spray-uri sau brichete.

Circa 70.000 de persoane vor fi înscrise oficial pe liste pentru a participa în zonele amenajate de către organizatori pe traseul pe care va veni Suveranul Pontif cu papamobilul, dar peste 150.000 de creştini, catolici şi ortodocşi sunt aşteptaţi în această perioadă în tot oraşul. De aceea, organizatorii au pregătit o serie de pachete de informaţii esenţiale pentru ca pelerinii să nu aibă nicio problemă în drumul lor la Iaşi, pentru că există mai multe riscuri în cazul adunărilor publice de asemenea amploare. Unul dintre primele lucruri care trebuie să se asigure că le au atunci când ajung la Iaşi pelerinii îl reprezintă permisele de acces pe care le-au primit fie din parohii, fie în urma înscrierii online. Pe baza acestora vor putea intra în perimetrul securizat pentru întâlnirea cu Suveranul Pontif.

Acestea sunt nominale şi, prin urmare, netransferabile, şi indică o anumită zonă în care pelerinii au acces, ceea ce înseamnă că nu pot fi folosite pentru altă regiune. Pe lângă permis, accesul se va face pe baza cărţii de identitate. Pelerinii vor sosi la Iaşi cu trenul, cu autocarele, microbuzele şi cu maşinile personale. Fiecare comunitate/parohie va avea un responsabil general de grup, dar şi câte un responsabil pentru fiecare autocar/microbuz/tren. Episcopia Romano-Catolică din Iaşi anticipează că la Iaşi vor veni aproximativ 4.000 de autovehicule mici, majoritatea dinspre Roman sau Bacău. Acesta vor fi parcate în zona centrului comercial Carrefour ERA. Accesul în aceste zone se face începând cu ora 11, iar toţi cei care vor intra în aceste zone vor trece printr-un control de securitate specific. La ora 16 se vor închide porţile de acces în perimetrul securizat. Lista cu obiectele interzise şi cele permise pentru accesul în perimetrul securizat: bagaje voluminoase, arme, obiecte ascuţite sau contondente (ex. cuţite, cuie, ţevi metalice); pietre, bile, recipiente cu vopsea, aparatură sau instrumente care pot deranja fonic cum ar fi vuvuzelele, obiecte pirotehnice: petarde, brichete, artificii etc., arme de jucărie, imitaţii ale armelor de foc, băuturi alcoolice, droguri etc., dispozitive cu lichid sub presiune (spray), dispozitive cu şocuri electrice, substanţe cu efect iritant lacrimogen, paralizant sau incendiar.

Continuarea pe ziaruldeiasi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow