17.3 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Cel mai tare din parcare: Soferul stabileste cat trebuie sa platim pentru ridicarea gunoiului, pe baza de spaga

Desi este greu de crezut la Pascani Soferul stabileste cantitatile de gunoi, implicit costurile care sunt facturate, mai apoi pascanenilor, mai ales agentilor economici. Nu in urma unor masuratori cat de cat predictibile , ci in urma unei aprecieri arbitrare facuta cu ochiul liber.

Aceasta a fost concluzia desprinsa astazi in sedinta Comisiei Economice atunci cand a fost supus dezbaterii Regulamentul serviciului public de salubritate. Consilierul PNL Marius Pintilie a atras atentia ca din aceste motive, societatea de salubritate pierde sume importante de bani si a cerut conducerii sa gaseasca solutii concrete pentru eliminarea facturarii arbitrare mai ales la agentii economici.
Alesul local a mai spus ca sunt unele societati care produc cantitati importante de deseusi pe care le depoziteaza la containerele din cartiere dar care platesc pentru cantitati mult mai mici, de cele mai multe ori soferul de pe masina fiind cel care masoara, din ochi, cantitatile de gunoi, uneori in functie de micile atentii oferite de patroni.
In acelasi context administratorul public, Gica Zane,t a cerut sa fie reluata colectarea selectiva a gunoaielor iar gradul de incasare sa creasca de la 60 la minim 85%. Mai mult reprezentantul Primariei a precizat ca maturatul stradal va fi facut doar pe baza planificarilor viceprimarui deaorece, pana acum, situatiile de lucrari ar fi fost incarcate in mod nejustificat.

Orizont.info

Alte articole