20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Cel mai smecher dintre primarii ieseni este tinut in sah de judecatori! A fost lasat fara mandat iar acum e aproape de puscarie!

• Era invidiat de mai toti primarii din Iasi pentru ca parea un tip foarte descucaret, care poza mereu intr-un om cu afaceri grele in spate • In realitate, acesta fura din banii primariei • Acum asteapta cu sufletul la gura verdictul definitiv al instantei de judecata

Ieri seara, judecatorii de la Tribunalul Iasi au amanat pentru a doua oara pronuntarea in dosarul in care Ionel Moraru, fostul primar al comunei Ruginoasa, este acuzat de comiterea infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu. Acesta nu a mai candidat la ultimele alegeri, desi avea sanse mari sa iasa din nou, pentru ca se astepta la ce este mai rau din partea instantei de judecata. In prima instanta, acesta a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare. Acum, magistratii de la Curtea de Apel Iasi ar putea sa-i stabileasca pe pedeapsa cu executare in regim de detentie. In cazul lui Ionel Moraru exista suspiciunea ca in numele Primariei Ruginoasa a incheiat contracte cu firme care ar fi fost controlate direct sau indirect de rudele sale sau chiar de el insusi.

Ancheta a plecat de la un raport al Camerei de Conturi care a verificat la sfarsitul anului 2014 contractele incheiate cu Primaria Ruginoasa. Cele mai multe nereguli se refera la o serie de contracte semnate de Primaria Ruginoasa in vederea realizarii unor studii de fezabilitate si proiecte. S-a constatat ca respectivele contracte sau acte aditionale au fost semnate cu o singura firma si anume SC Zest-DP SRL. Potrivit Curtii de Conturi, aceasta firma a incasat in mod nejustificat sume importante de bani din bugetul local.
Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow