14.4 C
Paşcani
joi, iunie 8, 2023
Array

Cel mai rapid poștaș din Pașcani – Constantin Văcărșu. S-a calificat la Balcaniada factorilor poștali

Cel mai rapid poștaș din Pașcani – Constantin Văcărșu! 
S-a calificat la Balcaniada factorilor poștali

Are zeci de participări la marșul factorilor poștali, dintre care 5 la Balcaniadă. Condiția fizică este una bună, iar determinarea de a fi printre cei mai buni nu îi lipsește. La cei 48 de ani ai săi, poștașul Constantin Văcărașu a bifat din nou o participare internațională la concursul dedicat celor mai rapizi poștași. Chiar dacă a întâmpinat și greutăți printre ele fiind și temperaturile de peste 35 de grade Celsius, pășcăneanul s-a întors cu medalie de la faza națională și bucuros că merge mai departe. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Din peste 40 de competitori cei mai buni din țară, poștașul din Pașcani, Constantin Văcărașu a reușit să se claseze pe trei, reușind astfel să meargă la Balcaniada factorilor poștali din lume. Competiția ajunsă la cea de-a 38-a ediție a fost una grea și dură iar în acest an, faza națională a avut loc la Drobeta Turnu Serverin, în ziua de 8 iulie.

Cei mai buni salariați ai Poștei Române, câştigători ai ediţiilor judeţene ale competiţiei, s-au întrecut pe o distanță de 7.000 m la bărbați și 3.000 m la femei. Poștaul pășcănean a reușit locul III, calificându-se la Balcaniada Factorilor Poștali, eveniment organizat în fiecare toamnă de către unul dintre operatorii poştali din Balcani.

Constantin Văcărașu spune că a fost un marș frumos și mai ales emoționant, pe lângă toate greutățile întâmpinate, mai ales atunci când, aflat pe podium, a început Imnul României.

După acest succes, urmează o pregătire intensă pentru Balcaniadă. Știe că este competiție mare și abia așteaptă să meargă în toamnă să se întâlnească cu ceilalți participanți. Pe lângă diplomă, medalie și cupe, cei calificați la Balcaniadă au primit și premii în bani.

Meseria de poștaș spune că i se potrivește ca o manusa lui Costantin Vacarasu mai ales că el este un om comunicativ și îi place sp cunoască oameni și mai ales să stea de vorbă cu ei.

Menționăm că poștașul Constantin Văcărașu participă la această competiție din 1994 și s-a calificat la cinci balcaniade în Turcia, Albania și Macedonia.

În 2016, la balcaniada organizată în Turcia, poştaşii români au cucerit două medalii de aur, o medalie de argint şi una de bronz. Marşul Factorilor Poştali a debutat în anul 1977, la Bucureşti şi, an de an, aliniază la start, câteva mii de angajaţi ai Poştei Române.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow