21.9 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022
Array

Cel mai important proiect european de infrastructură al judeţului, depus azi la ADRNE

- Advertisement -

„Axa Strategică Iaşi – Suceava este un proiect de o importanţă deosebită, care rezolvă o problemă serioasă în privinţa legăturilor rutiere din judeţ“, spun oficialii CJ

Cel mai important proiect ieşean de in­vestiţii pe fonduri europene va fi depus as­tăzi la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est. Plenul Consiliului Judeţean a aprobat ieri în unanimitate forma finală a proiectului de reabilitare a drumurilor judeţene de pe traseul Axei Strategice Iaşi – Suceava. „Este un proiect de o importanţă deosebită, care rezolvă o problemă serioasă în privinţa legăturilor rutiere din judeţ. Parteneriatul cu judeţul Suceava a fost singura şansă de a realiza acest proiect. Cu această ocazie, sper că am stabilit cu vecinii noştri baza unei colaborări viitoare şi în alte domenii. Preşedintele CJ Su­ceava, Gheorghe Flutur, a propus să mai depunem un proiect comun, un proiect cultural, de conectare a celor două vechi capitale ale Moldovei“, a declarat preşedintele CJ, Maricel Popa.

Proiectul Axei Strategice Iaşi – Suceava presupune refa­cerea DJ 281, 281B, 281D şi 282 pe raza judeţului Iaşi, pe traseul Iaşi – Gropniţa – Cotnari – Lespezi – limită judeţ Suceava. Tronsonul sucevean al drumului va pleca de la limita cu judeţul Iaşi, spre Budeni-Dolhasca pe DJ 208A – Liteni – Bosanci – Ipoteşti – Suceava, de unde se va face legătura cu DJ 209C spre Moara Liteni – Moara Voniceni şi spre DJ 209D Zahareşti – Stroeşti – Dărmăneşti, spre DN 2. Lungimea totală a drumului este de 172,3 km, valoarea totală a proiectului fiind de 330 milioane de lei, adică aproximativ 73,3 milioane de euro. CJ Iaşi urmează să contribuie la reali­zarea proiectului cu 15 milioane de lei, iar CJ Suceava, cu 13 milioane de lei.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow