16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Cel mai bun actor este din Pașcani. Premii importante pentru trupa de teatru Prometeu din Pașcani

Cel mai bun actor este din Pașcani. 

Premii importante pentru trupa de teatru Prometeu din Pașcani

Rezultat remarcabil pentru trupa de teatru a Casei de Cultură “Mihail Sadoveanu” din Pașcani. Abia înființată dar cu multă muncă și ambiție, adolescenții ce fac parte din formație alături de regizorul Aliona Gîtlan au reușit să impresioneze actori și coregrafi de renume la cea mai recentă ediție a unui festival internațional. Trupa a luat două premii – pentru cel mai bun actor și locul II.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Actorii din trupa de teatru Prometeu ce aparține Casei de Cultură “Mihail Sadoveanu” din Pașcani sunt din ce în ce mai buni. Munca și dorința de a face lucru bun îi duce spre premii. La concursul internațional de teatru ce a avut loc la Fălticeni au fost alese în urma unei preselecții cele mai bune trupe de teatru care s-au înscris printre care și cea din Pașcani coordonată de regizorul Aliona Gîtlan.

Cei trei elevi actori au intrat în pielea personajelor din piesa “Ursul” de Cehov. Este vorba despre  Elena Asofiei, Andrei Grădinăriu și Robert Deak care au primit ropode de aplauze și aprecierea juriului format din oameni de valoare ai României. Este vorba despre actorul Vlad Rădescu – președinte, Ileana Popovici –actriță, Gheorghe Balint -regizor, Lorette Enache – coregraf, Radmila Popvici – scriitoare.

La finalul festivalului ce a purtat numele celui mai mare actor de comedie “Grigore Vasiliu Birlic” s-au desemnat câștigătorii. Astfel, trupa din Pașcani a reușit locul II și premiul pentru cel mai bun actor în persoana pășcăneanului Robert Deak.

Doi din cei trei elevi participanți spun că au muncit mult și că premiile sunt pe măsura implicării și devotamentului avut. Pentru această piesă au acordat mult timp liber și fac repetiții de la începutul acestui an.

Festivalul ajuns în acest an la cea de-a VII a ediție a avut loc în perioada 21-27 august și a adunat la Fălticeni zeci de personalități ale lumii filmului și teatrului printre care Draga Olteanu-Matei, Magda Catone, Claudiu Bleonț, Părintele Constantin Necula.

Intrarea la festival a fost liberă.

Povestea de viață a regizorului care a pus pe picioare trupele de teatru o puteți urmări aici.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow