22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Cel mai blestemat cuvânt din PNL şi PSD: „INTEGRITATE”. Politicieni din Iași care nu vor mai fi pe listele de candidați

  Ultimele știri

  Curăţenia de primăvară: criteriile stabilite de PSD şi PNL vor curăţa actualele liste de posibili candidaţi. Mai mulţi politicieni de top din Iaşi nu se vor mai regăsi pe listele de candidaţi de anul viitor. Păcatele din trecut nu sunt compatibile cu criteriile de integritate stabilite de cele două mari partide. Anghel Stanciu, Grigore Crăciunescu, Neculai Răţoi, Florin Constantinescu, Constantin Adăscăliţei şi Sorin Iacoban sunt în mare pericol de a rămâne fără dreptul de a candida.

  Liberalii şi social democraţii au adoptat, spre sfârşitul anului trecut, criteriile de integritate ce vor trebui respectate de către candidaţii de la alegerile locale şi generale din acest an. Conform listelor de câte zece „porunci” pentru candidaţi adoptate de către cele două partide, viitorii pretendenţi la fotolii de primari, consilieri locali sau judeţeni, preşedinţi de consilii judeţene şi parlamentari trebuie să nu fi avut funcţii în PCR sau UTC, să nu fi colaborat cu Securitatea, să nu fi fost acuzaţi de plagiat sau să nu aibă probleme cu legislaţia în domeniul corupţiei.

  Primul pe listă: Neculai Răţoi

  Multe dintre criteriile adoptate de către cele două partide se regăsesc în ambele documente. Astfel, colaborarea cu Securitatea sau deţinerea de funcţii politice în PCR, UTC sau UASCR este primul dintre ele, regăsit şi la PNL, şi la PSD. Victimă sigură a acestui criteriu va fi Neculai Răţoi de la PSD, actual senator. Acesta ar putea fi retras dintr-o eventuală candidatură pentru că a deţinut funcţii de conducere la nivelul organizaţiei judeţene a PCR. În plus, fostul primar al Paşcaniului şi deputat PSD din 2012 este şi trimis în judecată, de DNA, într-un caz de abuz în serviciu. În acelaşi dosar este trimis în faţa instanţei şi actualul senator PSD Florin Constantinescu.

  În cazul în care cei doi ar fi condamnaţi, s-ar încadra la un alt articol din codul de integritate al PSD: cel legat de cercetarea sau condamnarea pentru fapte de corupţie. La acelaşi articol referitor la acte de corupţie se încadrează şi Sorin Lazăr. Senatorul PSD a fost condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Demnitarul şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar.

  continuarea AICI

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  22.6 ° C
  22.8 °
  21.9 °
  82 %
  6.9kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  18 °
  Dum
  22 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet