More

  Cei mai mulți bolnavi de cancer sunt din Pașcani

  Array

  Cei mai multi bolnavi de cancer din judetul Iasi provin din orasul Pascani si imprejurimi. Potrivit celor spuse de un specialist, numarul acestora este de cateva mii de persoane in numai ultimii ani.

  Medicul oncolog de la Spitalul de Urgente Pascani a facut de curand o declaratie infioratoare: cei mai multi bolnavi de cancer din judet sunt din Pascani si localitatile din imprejurimi. Doctorul Elena Bosteanu, care a lucrat ani buni la Institutul de Oncologie din Iasi, a precizat ca cei mai multi dintre ei sunt persoane peste 50 ani si in special barbati cu cancer de prostata.

  Din punctul ei de vedere, boala a fost determinata de mediul poluat excesiv din anii trecuti, cand orasul a fost zona industriala. Printre alti factori de risc, se afla alimentatia nesanatoasa, fumatul si bauturile alcoolice in exces.

  Nici femeile nu au fost ferite de aceasta boala, cele mai multe fiind diagnosticate cu cancer la san.

  Bolnavii vin si din comunele din imprejurimile orasului. Cei mai multi sunt din Stolniceni-Prajescu, Ruginoasa, Halaucesti si Miroslovesti. Din fericire, boala poate fi tinuta sub control si zeci de ani.

  Un barbat de 65 ani din Stolniceni, diagnosticat cu o tumoare la un picior a vorbit despre consecintele bolii. Pe timpul cand lucra la uzina din Pascani a fost diagnosticat din nou cu cancer insa la rinichi. Dupa ce a trecut printr-o operatie, boala a disparut pentru o perioada, insa anul acesta a revenit. La unul dintre picioare i-a aparut o tumora. Are insa incredere in Dumnezeu, pentru ca doar asa va trece prin boala.

  Cu toate acestea la Pascani, bolnavii nu pot beneficia de tratamente speciale in oras, fiind nevoiti sa mearga la Iasi. Insa, de la sfarsitul lunii decembrie orice poate fi consulat si poate primi reteta de la cabinetul de oncologie deschis in ambulatoriu de specialitate la spitalul pascanean.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Reacția primarului după ce a primit semnăturile pentru transportul elevilor: Am nevoie de informații suplimentare. Voi sta de vorba cu părinții după ce voi...

  Problema transportului elevilor școlii “Iordache Cantacuzino”, care fac naveta pe jos , câțiva km pe zi printre mașini, pentru a ajunge la noua locație,...

  Un avocat noul președinte de la CSM. 1,2 lei/zi alocația unui sportiv

  Clubul Sportiv Municipal Pașcani are o noua conducere. Săptămâna trecută ,in prima ședința a Consiliului de Administrație a fost ales in funcția de președinte...

  Primarul din Stolniceni Prăjescu a oferit flori de Ziua Femeii, în școlile din comună – FOTO

  Ziua Femei a fost sarbatorita luni atat in marile orase cat si la sate. In Stolniceni Prajescu, a devenit o traditie ca de 8...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI