11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Cei mai buni elevi la științe sunt anul acesta din Hîrlău. Locul I la Concursul ”Magia MaST”, obținut de 2 eleve de la Școala Petru Rareș

2 eleve de la Școala Gimnazială ”Petru Rareș” din Hîrlău au obținut primele locuri pentru clasele a VII-a și a VIII-a la faza județeană a Concursului de științe ”Magia MaST”, care a avut loc sâmbătă, la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Toți cei 6 elevi de la Școala Gimnazială ”Petru Rareș” din Hîrlău au venit acasă cu premii, de la aceeași școală participând încă 4 elevi, care și ei s-au întors cu rezultate frumoase, obținând 2 premii III și două mențiuni.

Elevii fruntași au fost entuziasmați atât de premii, cât și de cunoștințele acumulate în urma acestui concurs, considerând că este o competiție interesantă și utilă deoarece cuprinde mai multe discipline.

Eleva Viviana Alexandra Gheorghian , din clasa a VII-a a obținut cel mai mare punctaj, iar cealaltă elevă fruntașă de la aceeași școală, Teodosia Tenchiu din clasa a VIII-a,deși nu este la prima participare și la primul premiu I, anul acesta a vrut neapărat să fie și prima dintre toți cei de vârsta ei, obținând și ea cel mai mare număr de puncte.

Rezultatele deosebite de anul acesta au fost obținute bineînțeles în echipă, cu sprijinul și sub îndrumarea profesorilor care predau aceste discipline, motiv pentru care elevii le sunt recunoscători.

Precizăm că acest concurs s-a adresat elevilor din clasele VII – IX de la scolile din județul Iasi și a constat într-un set de 6 întrebări tip grilă pentru mai multe materii, cu o singură variantă de răspuns. Întrebările au fost selectate din următoarele discipline care fac parte din aria științelor: matematică, fizică,chimie, biologie și educație tehnologică sau TIC, în funcție de nivelul de studiu al elevilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow