1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Cei mai bogați ieșeni din Top 300 Capital. Un pascanean se afla pe locul 84!

lucian-apostol

Al doilea ieşean în topul celor de la Capital şi ultimul care mai prinde top 100 este Lucian Apostol, care este clasat pe locul 84 cu o avere estimată a fi între 56 şi 58 de milioane de euro.

Aceştia îl evidenţiază pe Apostol în paginile revistei deşi în spatele acestui se află tatăl său, Neculai Apostol, fostul senator PSD de Iaşi, care, împreună cu fratele lui Lucian, Teodor, deţin firma Kosarom.

Afacerile companiei cu sediul în Paşcani au început să scadă vertiginos în 2010, ajungând de la o cifră de afaceri înregistrată atunci de 45,7 milioane de euro la 36,1 în 2012.

Capital justifică scăderea prin faptul că proiectele de noi investiţii sînt blocate dat fiind faptul că băncile nu mai acordă împrumuturi, iar familia Apostol ar sta în aşteptare deschiderii noilor linii de finanţare din pachetul pentru investiţii în agricultură rezultat în urma semnării acordului financiar 2014-2020 de către Uniunea Europeană. Scopul acestora ar fi piaţa de desfacere din China, cea mai mare din lume, acolo unde speră să îşi dubleze vânzările şi să ajungă la o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro.

Şi în „cazul Apostol“ există discrepanţe majore între cele mai cunoscute topuri din România. Dacă cei de la Capital l-au trecut pe poziţia 84, în Forbes este de abia pe locul 224, cu 16 milioane în bunuri, proprietăţi şi lichidăţi, trecut într-o afacere de tipul „tatăl şi fiii“, deci de peste cinci ori mai puţin.

 

Citeste articolul in intregime pe ziaruldeiasi.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow