Comunicat: Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani – Biroul de Investigaţii Criminale au identificat două persoane bănuite de comiterea infracțiunii de complicitate la tentativă de înșelăciune.// Acestea au fost reținute de polițiști pentru 24 de ore.

 

La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani – Biroul de Investigaţii Criminale au depistat, în flagrant, doi tineri de 18 ani, din comuna Ungheni şi respectiv din comuna Tomeşti, judeţul Iaşi, în timp ce s-ar fi deplasat pe raza municipiului Paşcani, cu scopul de a lua o sumă de bani de la un bărbat de 70 de ani, din localitate.

 

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că persoana vătămată ar fi fost apelată pe telefonul fix, de o persoană necunoscută, care s-ar fi recomandat medic şi care, sub pretextul că o rudă ar fi suferit un accident rutier, i-ar fi solicitat acestuia suma de 15.000 lei, necesară în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale.

 

Persoana vătămată a realizat că aspectele relatate nu sunt reale și a apelat numărul unic de urgență 112 pentru a solicita ajutor.

 

În baza probatoriului administrat în cauză, cele două persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă de înşelăciune, au fost reținute de poliţişti pentru 24 de ore.

 

La data de 13 decembrie a.c., cele două persoane au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani şi Judecătoriei Paşcani, cu propuneri legale, instanță care a dispus arestarea la domiciliu a acestora pentru o perioadă de 30 zile.

IPJ IASI

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider