1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Cei care fac bani pe spatele copiilor bolnavi, luaţi pe sus de poliţişti

voluntari_fundatia_ana

Voluntarii care cereau bani pe strada pentru salvarea unor copii au fost „invitati” la sectia de politie • In cazul acestora s-a deschis o ancheta care sa scoata la lumina adevarata destinatie a donatiilor

In urma demascarii asa-zisilor „voluntari” de pe strazile muncipiului, organele de politie au luat masuri. Cei care pretindeau ca strang bani pentru a ajuta mai multi copii bolnavi vor fi nevoiti sa dea explicatii in fata politistilor. Chiar daca se legitimau ca fiind voluntari la Fundatia „Ana”, cu sediul in Suceava, nimeni nu stia care este circuitul donatiilor. Aceste persoane actionau in locuri strategice din oras, fiind vazuti in zona Garii, in Podu Ros, dar si in fata la Fisc.

Dotati cu copii xerox ale mai multor acte medicale si cu pozele a doi minori, voluntarii sufocau iesenii cu un discurs emotionant. Daca se cereau mai multe detalii despre familiile care au nevoie de bani pentru a-si salva copiii, nimeni nu stia sa dea un raspuns. In schimb, ofereau un numar de contact de la sediul fundatiei.

Voluntarii care se ocupau cu acte de milostenie au fost invitati la sectia de politie pentru a da explicatii cu privire la cauza pentru care au iesit in strada sa adune bani.

„Ne-am sesizat din oficiu, iar persoanele au fost duse la audieri. Urmeaza sa se stabileasca incadrarea juridica a faptei si sa se stabileasca situatia de fapt”, a declarat, pentru bzi.ro Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. Ancheta a fost preluata de Politia municipiului.

Modalitatea in care actionau aceste persoane a fost dezaprobata atat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi (DGASPC), cat si de conducerea Spitalului de Copii „Sf. Maria” Iasi. Cei care solicitau diverse sume de bani, sub forma de donatie, mentionau faptul ca au fost contactati de parinti disperati care au stat cu copiii zile intregi pe patul de spital. Concluziile anchetei urmeaza sa scoata la iveala adevarata destinatie a sumelor adunate din buzunarele iesenilor naivi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow