More

  Cea mai uşoară bicicletă din lumea, făcută de 2 români

  Array

  Doi români au creat cea mai uşoară bicicletă pliabilă din lumea. Ea are 6.5 kg şi este făcută din fibră de carbon. Această a fost lansată recent şi a fost făcută de doi români stabiliţi în Londra, Ligia Stan şi Petre Crăciun. Bicicleta poartă denumirea de Hummingbird.

  bicicleta usoara

  Hummingbird este cea mai uşoară bicicletă pliabilă din lume cântărind doar 6.5 kilograme, cu 3-4 kg mai puţin decât alte biciclete pliabile de pe piaţă. Este realizată din fibră de carbon şi construită pentru cicliştii moderni care folosesc mijloacele de transport, dar şi mersul pe bicicletă, zi de zi.

  Cea mai importantă inovaţie a bicicletei Hummingbird este sistemul super simplu de pliere dezvoltat de Petre în atelierele universităţii din Bournemouth.

  Creatorul bicicletei, Petre spune că ideea a venit de la necesitatea de a cumpără o bicicletă pliabilă ușoară care să o folosească pe străzile din Londra, dar şi în metrou sau să încapă în lift. Pentru că nu a găsit nimic s-a hotărât să construiască el una care să vină în întâmpinarea nevoilor lui, aceleaşi pe care le au mii de tineri.

  Ligia Stan şi Petre Crăciun sunt foarte entuziasmaţi şi cred în succesul pe care îl va avea bicicleta Hummingbird care este disponibilă pe Kickstarter la un preţ redus.

  Pentru mai multe informaţii vizitează www.hummingbirdbike.com.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI