15.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022
Array

Cea mai uşoară bicicletă din lumea, făcută de 2 români

- Advertisement -

Doi români au creat cea mai uşoară bicicletă pliabilă din lumea. Ea are 6.5 kg şi este făcută din fibră de carbon. Această a fost lansată recent şi a fost făcută de doi români stabiliţi în Londra, Ligia Stan şi Petre Crăciun. Bicicleta poartă denumirea de Hummingbird.

bicicleta usoara

Hummingbird este cea mai uşoară bicicletă pliabilă din lume cântărind doar 6.5 kilograme, cu 3-4 kg mai puţin decât alte biciclete pliabile de pe piaţă. Este realizată din fibră de carbon şi construită pentru cicliştii moderni care folosesc mijloacele de transport, dar şi mersul pe bicicletă, zi de zi.

Cea mai importantă inovaţie a bicicletei Hummingbird este sistemul super simplu de pliere dezvoltat de Petre în atelierele universităţii din Bournemouth.

Creatorul bicicletei, Petre spune că ideea a venit de la necesitatea de a cumpără o bicicletă pliabilă ușoară care să o folosească pe străzile din Londra, dar şi în metrou sau să încapă în lift. Pentru că nu a găsit nimic s-a hotărât să construiască el una care să vină în întâmpinarea nevoilor lui, aceleaşi pe care le au mii de tineri.

Ligia Stan şi Petre Crăciun sunt foarte entuziasmaţi şi cred în succesul pe care îl va avea bicicleta Hummingbird care este disponibilă pe Kickstarter la un preţ redus.

Pentru mai multe informaţii vizitează www.hummingbirdbike.com.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow