24.1 C
Paşcani
luni, iunie 5, 2023
Array

Cea mai profitabila unitate din Pascani: Salarii mai mari, aproape 100 de mld de lei in conturi si stocuri de medicamente, la Spitalul de Urgente Pascani

Fondul de salarii la Spitalul de Urgente Pascani a crescut cu peste 50% in ultimele luni de zile. Nu neaparat din cauza cresterii numarului de personal ci datorita cresterii fondului de salarii de la 8,5 miliarde de lei vechi, cat era anul trecut, la cca 14 miliarde de lei vechi cat este in prezent.

Situatia se datoreaza Transformarii Spitalului Municipal in spital de urgenta, atat grila de salarizare cat si organigrama fiind modificate . Chiar daca nu au fost decontate toate sumele de la Casa de Asigurari acest efort financiar nu a afectat bugetul spitalului acest an fiind inceput cu cca 73 de mliliarde de lei in conturi. Mai mult, la sfarsitul anului trecut institutia avea pe stoc medicamente si materiale sanitare in valaore de aproape 80 000 lei.
Managerul institutiei spune ca in luna februarie ar urma renegociate contractile cu Casa de Asigurari, asa incat tarifele pentru decontarea serviciilor medicale sa fie majorate, ultima ajustare fiind facuta in vara anului trecut.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow