11.3 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023

Cea mai periculoasă legumă. Reîncălzită, poate provoca boli grave, inclusiv cancer

Legumele și fructele, pline de vitamine și nutrienți și benefice pentru organism, pot deveni dușmanul sănătății, dacă nu ținem cont de modul lor de consum. Specialiștii au afirmat că anumite legume pot deveni toxice și chiar să provoace boli grave, în anumite circumstanțe.

Una dintre legumele despre care prea puțină lume știe că ar putea deveni un pericol pentru sănătate, este foarte des folosită în bucătăria românească, în special la ciorbă.

Țelina, cea mai periculoasă legumă

Țelina, căci despre ea este vorba, poate să aibă multiple beneficii pentru organism și este bogată în vitamine. Aceasta poate însă să devină toxică, în momentul în care este reîncălzită, scrie site-ul de sănătate Doctorul Zilei.

Explicația constă în faptul că țelina are un conținut ridicat de nitrați. În momentul în care mâncarea în care a fost adăugată este reîncălzită, respectiva cantitate de nitrați este eliberată. Nitrații poti crește riscul dezvoltării unor boli grave, chiar și cancer. Printre alte afecțiuni, menționate de specialiști, se numără hipertensiunea, intoxicația alimentară și disfuncții ale sistemului circulator. Totuși, îngrijorările ar trebui să apară în cazul consumului de țelină reîncălzită, în cantități mari.

Țelina devine toxică și pe timpul verii, când ne confruntăm cu temperaturi foarte ridicate. Consumul său pe timpul verii poate provoca alergii, din cauza unei substanțe numită bergapten. Această provoacă reacții anafilactice.

Continuarea pe Adevarul 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow