10.5 C
Paşcani
joi, martie 28, 2024

Cea mai mare companie de procesare a cărnii din lume, victima unui atac cibernetic. Hackerii ar fi din Rusia

JBS SA, cea mai mare companie de procesare a cărnii, a fost victima unui atac cibernetic. JBS are peste 64.000 de angajaţi în Statele Unite la 84 de locaţii şi 11.000 în Australia. Noul atac vine la doar câteva săptămâni după cel împotriva Colonial Pipeline.

Războiul cibernetic devine din ce în ce mai dur. După ce în urmă cu câteva săptămâni victimă a fost o conductă petrolieră, hackerii cer acum altă recompensă. Cea mai mare companie de procesare a cărnii din lume este lovită puternic de un atac cibernetic. JBS din Brazilia a înştiinţat guvernul din SUA despre incident. Este tot un atac de tip ramsomware, iar organizaţia suspectată este din Rusia, notează Mediafax.

JBS are fabrici în Statele Unite iar turele de marţi au fost anulate. Trei mii de angajaţi au fost afectaţi. Secretarul de presă de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre, a confirmat incidentul şi a anunţat că FBI investighează cazul.

ason Crabtree, cofondatorul unei companii de inteligenţă artificială, consideră că aceste companii trebuie să îşi îmbunătăţească rapid metodele de apărare pentru a se proteja în faţa atacurilor.

Jason Crabtree, CEO QOMPLX: Aşadar JBS este un alt exemplu de companie pentru consumator care este afectată de crima organizată care caută să provoace daune astfel încât să le fie plătită o recompensă. Realitatea este că în continua consumatorii vor avea parte de astfel de întreruperi având în vedere că apărarea multor corporaţii americane şi din întreaga lume este la început. Trebuie să cerem mai mult.

Atacul asupra conductei Colonial Pipeline

Mai multe benzinării de pe coasta de est a SUA, vestul Texasului și sudul Georgiei, au rămas fără benzină după închiderea conductei de carburant Colonial Pipeline din cauza unui atac cibernetic. Și benzinării din Florida, Atlanta sau Virginia s-au închis din cauza lipsei de combustibil.

FBI a confirmat că o grupare de hackeri cunoscută sub numele de DarkSide este responsabilă pentru atacul cibernetic de tip ransomware care a dus la închiderea celui mai mare sistem de conducte de combustibil din țară.

Colonial Pipeline a plătit aproape 5 milioane de dolari hackerilor din Europa de Est, contrazicând rapoartele de la început care susţineau că firma nu avea intenția de a plăti o taxă pentru a ajuta la restabilirea celei mai mari conducte de combustibil din țară, potrivit spuselor a două persoane familiare cu tranzacția.

Sursa Observator

Alte articole