12.4 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022

Cea de-a XI-a editie a Targului Mesterilor Populari la Pascani se va desfasura in perioada 19-21 iulie

- Advertisement -

În perioada 19-21 iulie se va desfășura cea de-a XI-a ediție a Târgului Meșterilor Populari  la Pașcani, manifestare culturală cu tradiție, ce va reuni zeci de meșteri populari din principalele zone etnografice ale țării.

Târgul Meșterilor Populari, cunoscut și după denumirea “Târgul de Santilie”, oferă publicului pascanean atât posibilitatea de a admira frumusețea capodoperelor populare expuse cât și posibilitatea achiziționării obiectelor, întrucât este o expoziţie cu vânzare în aer liber.

Creaţiile tradiţionale vor putea fi admirate în centrul orașului, pe strada Ștefan cel Mare  (între manazinul Profi și Poștă).

La evenimentul cultural au fost invitați peste 150 de meșteri populari, urmând că dintre aceștia, să își confirme prezența cei care vor participa.

Vor fi nelipsite obiectele din ceramică lucrate și pictate manual cu multă migală, costumele populare, ţesăturile frumos lucrate, ouăle încondeiate, produsele culinare tradiționale românești dar și kurtos-ul.

Menţionăm că târgul este organizat de Casă de Cultură „Mihail Sadoveanu” Pașcani în parteneriat cu  Asociația Meșterilor Populari din Moldova, Muzeul Municipal Pașcani și Primăria Pașcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow