More

  Ce votează consilierii păşcăneni, cu masca pe figura: delegarea serviciului de transport şi redeschiderea cinematografului

  Legislativul păşcănean este convocat în şedinţă ordinară, marţi 31 martie începând cu ora 11.00. De această dată sunt mai puţine proiecte pe ordinea de zi, patru iniţiate de primarul Dumitru Pantazi, unul iniţiat de viceprimarul Gabriela Nedelcu şi unul de consilierii din opoziţie.
  Şedinţa va începe cu proiectul privind mandatarea edilului municipiului de a vota în asociaţia judeţeană de apă şi canalizare – ARSACIS actualizarea statului în sensul aderării municipiului Roman la asociaţie. De asemenea urmează să fie actualizata componenta Comisiei Locale de Circulaţie precum şi închirierea prin atribuirea directă a păşunilor fermierilor din zona administrativa a municipiului Paşcani. Cel mai important proiect de pe ordinea de zi este delegarea prin atribuire directă a serviciului de transport public local , societăţii CLP ECOSERV SRL Paşcani, fostul operator local de Salubritate.
  În aceeaşi şedinţă ar urma să fie supus aprobării şi proiectul iniţiat de consilierii liberali privind reînfiinţarea cinematografului din Paşcani, la Casa Municipala de Cultură, şi alocarea de la bugetul local a sumei de 500 000 lei pentru achiziţionarea aparaturii necesare. În raportul serviciilor de specialitate se arată că managerul instituţiei ar trebui să se pronunţe asupra oportunităţii în funcţie de proiectul de management prezentat. Suma solicitată de liberali nu a fost cuprinsă în bugetul local pentru acest an.

  Menţionăm că pe ordinea de zi nu se afla, aşa cum era de aşteptat, modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a legislativului local, pentru a fi posibil că viitoarele şedinţe să fie organizate online, în actuala stare de urgenţă şi carantina în care se afla România în lupta cu epidemia de coronavirus. Şedinţa programată în ultima zi a lunii va avea loc în sala de spectacole a Primăriei pentru a putea fi respectată distanta socială.

  Citeste si  Cum se împarte investiţia de jumătate de miliard de euro din judeţul Iaşi
  Citeste si  Pascaniul invadat de câini din localităţile învecinate. Unde trebuie să suni

   

  Ordinea de zi

   

  Proiect de HOTARARE privind acordarea mandatului special reprezentantului Municipiului Pașcani în vederea exprimării votului în AGA ARSACIS cu privire la aderarea Municipiului Roman, Jud. Neamț la Asociaţia Regională a Serviciilor de Apă Canal Iaşi-ARSACIS și completarea în acest sens a Actului Constitutiv și Statutului Asociației ARSACIS, respectiv acordarea de mandat special în vederea actualizării, modificării și completării Actului Constitutiv și Statutului Asociaţiei Regionale a Serviciilor de Apă Canal Iaşi – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

  Proiect de HOTARARE privind constituirea comisiei tehnice de organizare a circulației în Municipiul Pașcani, județul Iași – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

  Proiect de HOTARARE privind delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane în municipiul Pașcani prin atribuire directă către S.C. CLP ECOSERV S.R.L. – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

  Proiect de HOTARARE privind privind modificarea si completarea coloanelor 8 şi 10 din Anexa nr. 1 la H.C.L. 239 din data de 16.12.2019, prin actualizarea valorii de inventar aferentă imobilului „Construcţie CT, str. Ceferiştilor, nr. 3”, având nr. de inventar 671, aflat în proprietatea publică a Municipiului Paşcani, judeţul Iaşi, prin adăugarea valorilor investiţiilor efectuate în conformitate cu procesul verbal nr. 3838/09.12.2019 – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

  Proiect de HOTARARE privind închirierea prin atribuire directă a pășunilor, proprietate privată a Municipiului Pașcani aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Pașcani, pentru folosirea eficientă a acestora, în baza cererilor crescătorilor de animale, persoane fizice sau juridice având animalele înscrise în Registrul naţional al exploataţiilor(RNE), membri ai colectivităţii locale sau care au sediul social pe teritoriul Municipiului Pașcani – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

  Proiect de HOTARARE privind reînființarea cinematografului Pașcani ca activitate a Casei de Cultută Mihail Sadoveanu Pașcani – initiatori Consilierii locali PNLPintilie Marius – Nicolae, Bodoașcă Mihai – Claudiu,  Dandu Alexandru – Ionut, Conache Eduard – Catalin, Nemțanu Constantin, Danu Ioan (Dezbatere)

   

  Citeste si  Autobuzele revin la program normal în câteva zile. Serviciul, în pericol de a fi închis o lună şi jumătate

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Cum se împarte investiţia de jumătate de miliard de euro din judeţul Iaşi

  Patruzeci de consilii locale şi Consiliul Judeţean au început să adopte hotărâri prin care aprobă alocarea a două procente din pachetul de extindere a...

  Pascaniul invadat de câini din localităţile învecinate. Unde trebuie să suni

  Dacă aveţi probleme cu câinii comunitari trebuie să anunţaţi Serviciul de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Paşcani. Edilul municipiului va îndemâna să sunaţi, cu...

  Autobuzele revin la program normal în câteva zile. Serviciul, în pericol de a fi închis o lună şi jumătate

  Incertitudini cu transportul public din Paşcani. Dacă în momentul de faţă autobuzele asigură două din cele 10 curse pe zi pentru fiecare traseu, din...

  Opinii