Jumping Summer People. Healthly young people vector illustration

Incepand cu anul 2004, pe 2 mai este sarbatorita Ziua Nationala a Tineretului. Conform legii care a fost adoptata la initiatia a 15 parlamentari, administratiile locale si centrale trebuie sa sprijine financiar si organizatoric evenimentele prilejuite de marcarea acestei zile. La Pascani, din pacate, nu a fost programata nici o actiune dedicata tinerilor. Totusi reprezentantii Primariei au transmis un mesaj pe retelele de socializare si prin intermediul mass -mediei locale.

„Cu acest prilej, administrația locală transmite sincere felicitări și urări de bine! Voi, tinerii, sunteți sursa de curaj, talent și energie! Voi, tinerii, sunteți viitorul și speranța zilei de mâine! Voi, tinerii, aveți un rol important în dezvoltarea comunității! Trebuie să ştiţi că aveţi şanse egale de afirmare, trebuie doar să tindeţi spre realizarea scopurilor. Să aveţi parte de multe realizări, fericire, şanse de afirmare şi un viitor aşa cum vi-l doriţi! Bucuraţi-vă din plin de această perioadă, implicaţi-vă în activităţi interesante şi savuraţi viaţa din plin!”

Acesta sarbatoare este putin cunoscuta chiar si in randul tinerilor pascaneni. Reporterii BIT TV au stat de vorba cu cativa dintre ei, pentru a afla ce ganduri si proiecte de viitor au.
Spre surprinderea noastra majoritatea dintre ei au spus ca vor sa isi construiasca un viitor in tara, nu sa plece in strainatate, dar au cerut schimbari majore a clasei politice si a sistemului de invatamant, salarii mai bune si investitii.

Slider


Slider