21 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Ce trebuie să ştiţi pentru înscrierea la clasa pregătitoare

De astăzi, 25 martie a intrat in vigoare metodologia inscrierii in clasa pregatitoare. Scolile din Municipiu au pregatit, in urma unui recensamant facut la gradinite, 14 clase pentru aproape 350 de copii. Cele mai solicitate scoli sunt „Iordachi Cantacuzino” din zona Deal si Liceul Teoretic „Miron Costin” din zona Vale, cu cate un numar de aproximativ 100 de micuti.

De exemplu, invataceii, in timpul orelor de curs, isi vor dezvolta capacitatea de a comunica, vor stabili sau consolida primele contacte cu lumea numerelor si a literelor, vor invata sa observe mediul inconjurator si sa interactioneze cu ceilalti copii si cu adulti prin jocuri didactice, activitati in echipa, activitati de descoperire, prin desen sau muzica. Nu în ultimul rând, copiii vor beneficia de ore special destinate unei pregătiri fizice armonioase.

Învăţământul fiind obligatoriu, copiii vor fi obligaţi să mergă la cursuri, fiind astfel prevenit abandonul şcolar.

In suburbiile orasului, Sodomeni, Gastetsi, Blagesti si Lunca, dar si la Liceul „Mihai Busuioc” numarul claselor va fi de cate una. La celelalte scoli, Liceul „Nicolae Iorga” s-au format doua clase, la „Miron Costin” trei clase si la „Iordachi Cantacuzino”- patru clase.

Se vor inscrie obligatoriu la clasa pregatitoare copiii care au varsta intre 6 si 7 ani. Copiii cu varsta mai mica de 6 ani: se pot inscrie in clasa pregatitoare, dar nu este obligatoriu; inscrierea se va face in urma unei evaluari specifice, iar copiii mai mari de 7 ani se vor inscrie in clasa I.

Actele necesare inscrierii sunt cerere-tip de înscriere, copii după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal, certificatul de naştere al copilului, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare / clasei I (acolo unde este cazul), alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

Înscrierile încep oficial în data de 2 aprilie. Spre deosebire de anul trecut, când înscrierea s-a desfășurat în 4 etape, anul acesta procedura a fost redusă la 2 etape, prima pentru copiii care locuiesc în circumscripția școlii, iar a doua pentru cei care doresc să se înscrie la o școală din afara circumscripției. Părintele are dreptul să își rezerve un loc la școala de circumscripție, și să solicite un loc la o altă școală, în limita locurilor disponibile. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow