10.5 C
Paşcani
marți, septembrie 21, 2021
Array

Ce trebuie să ştii dacă vrei să iţi reabilitezi termic apartamentul

certificate-energetice

Daca vreti sa va izolati termic locuintele trebuie mai intai sa va puneti la punct cu noile prevederi legale. Asta deoarece, din zeci de cereri depuse la Primaria Pascani, doar 2 au primit aviz favorabil. Trebuie sa stiti ca inainte de inceperea lucrarilor aveti nevoie de o serie de avize, unele eliberate de Servicul de Urbanism din cadrul Primariei, altele din partea unor societati de specialitate.

De exemplu, incepand din vara acestui an, atat pentru izolare termica cat si in cazul unui contract de vanzare cumparare aveti nevoie de un certificat energetic care poate fi obtinut in urma unui audit energetic. Asemenea documente pot fi obtinute doar de la firmele de specialitate, un tablou cu cei care presteaza astfel de servicii fiind disponibil la sediul Primariei. Costurile variaza de la cateva sute de lei pana la peste 1 000 de lei, in functie de cladirea care este expertizata.

Chiar daca ati obtinut certificatul energetic nu este suficient pentru a va apuca de treaba. Mai aveti nevoie de autorizatie de constructie de la Primarie, document care se elibereaza in anumite conditii.

Nici dupa obtinerea tuturor documentelor nu aveti deplina libertate atunci cand doriti sa va izolati apartamentele.
De exemplu lucrarile pot fi executate doar de o firma de specialitate si nu doar pentru un apartament, ci pentru intreg tronsonul sau scara de bloc. Mai mult, lucrarile trebuie facute cu aceleasi materiale, iar peretii nu pot fi vopsiti decat cu aceeasi culoare.

Cei care isi reabiliteaza termic apartamentele au in schimb si unele beneficii, ei sunt scutiti de la plata impozitului pentru locuinta respectiva pe o perioada de 8 ani.

Mentionam ca pana acum astfel de lucrari au fost executate in mod haotic, motiv pentru care unele blocuri din Pascani s-au transformat intr-o diversitate de forme si culori. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI