-1.5 C
Paşcani
sâmbătă, februarie 4, 2023

Ce trebuie să respecte elevii şi profesorii în contextul creşterii îngrijorătoare a cazurilor de gripă

„De luni, 9 ianuarie 2023, cei peste 127.000 de elevi şi preşcolari din învăţământul de stat şi particular din judeţul Iaşi se reîntorc la cursuri. Modulul al III-lea din acest an şcolar începe pe 9 ianuarie şi se va încheia, în unităţile de învăţământ ieşene, pe 17 februarie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Iaşi, a transmis unităţilor şcolare măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor, precum şi materialele informative cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului gripal, elaborate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Pe canalele de comunicare specifice, şcolile şi grădiniţele au informat anagajaţii din învăţământ, copiii şi părinţii referitor la aceste măsuri şi la rolul lor în prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul gripal şi în continuarea procesului educaţional în condiţii normale.

Recomandarea Ministerului Educaţiei şi a Ministerului Sănătăţii, asumată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, este ca accentul să fie pus pe prevenţie şi să existe o comunicare strânsă cu DSP Iaşi.

Conducerile unităţilor de învăţământ preuniversitar au realizat diseminarea către părinţii sau reprezentanţii legali ai elevilor/preşcolarilor/antepreşcolarilor a informaţiilor cu privire la recunoaşterea simptomelor de gripă sau alte infecţii respiratorii, în vederea realizării triajului epidemiologic zilnic la domiciliu, înainte de intrarea copilului în colectivitate, conform ghidului transmis de Ministerul Sănătăţii. Totodată, sunt asigurate cu ajutorul autorităţii locale sau prin intermediul proiectelor realizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi (Proiectul POIM „Şcoala – mediu sigur şi sănătos de învăţare”) materialele necesare pentru dezinfecţia periodică a mâinilor şi suprafeţelor. La acestea se adaugă efectuarea aerisirii periodice a încăperilor, a dezinfecţiei periodice a spaţiilor de învăţământ, recomandarea folosirii măştilor de protecţie sanitară, atât pentru personal cât şi pentru elevi/preşcolari.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow