More

  Ce trebuie să faci în caz de accident rutier! Cum se acordă primul ajutor medical victimelor – VIDEO

  În caz de accident rutier, toţi avem obligaţia morală de a acorda primul ajutor medical victimelor. Din nefericire, puţini sunt cei care ştiu cum se face.

  Noaptea trecută, o tânără a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital după un grav accident rutier produs în Bucureşti, în zona Baicului. Patru maşini au ars după ce unul dintre autoturisme a izbucnit în flăcări imediat după impact.

  Zeci de oameni au fost martori la accident, iar singurul lucru pe care l-au făcut a fost să sune la numărul unic de urgenţă 112, după care au scos telefoanele şi au intrat…. LIVE pe Facebook.

  În tot acest timp, victimele erau întinse pe şosea şi se zbăteau între viaţă şi moarte.

  Ce trebuie să faci dacă eşti martorul unui accident rutier

  Ca măsură de precauție, orice autovehicul trebuie să aibă în dotare o trusă de urgență de prim ajutor, triunghi și vestă reflectorizante şi un extinctor.

  Dacă eşti implicat într-un accident, imediat trebuie să opreşti pe partea dreaptă a drumului și să pui avariile.

  Se va verifica dacă ceilalți pasageri din mașină sunt sau nu răniți, se vor pune triunghiurile semnalizatoare pe drum la minim 30 de metri de la locul accidentului, astfel încât ceilalți participanți la trafic să fie anunțați că există un accident.

  Daca victima sângerează abundent, tensiunea arterială ar putea să scadă. Pentru a opri sângerarea se va presă cu mâna sau degetul direct pe rana, timp de 15 minute.

  Continuarea pe Observator

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Propunere: Patru sensuri giratorii la ieșirea din Pașcani, sens unic în fața liceului Nicolae Iorga

  Propunere: Patru sensuri giratorii la ieșirea din Pașcani, sens unic în fața liceului Nicolae Iorga. //

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet. //

  ApaVital anunță că va achita redevența către municipalitate

  ApaVital a precizat prin intermediul unui comunicat de presa ca a facut demersurile necesare asa incat sa poata achita revedenta către muncipiul Pașcani. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet