13.6 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

Ce trebuie să faci în caz de accident rutier! Cum se acordă primul ajutor medical victimelor – VIDEO

În caz de accident rutier, toţi avem obligaţia morală de a acorda primul ajutor medical victimelor. Din nefericire, puţini sunt cei care ştiu cum se face.

Noaptea trecută, o tânără a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital după un grav accident rutier produs în Bucureşti, în zona Baicului. Patru maşini au ars după ce unul dintre autoturisme a izbucnit în flăcări imediat după impact.

Zeci de oameni au fost martori la accident, iar singurul lucru pe care l-au făcut a fost să sune la numărul unic de urgenţă 112, după care au scos telefoanele şi au intrat…. LIVE pe Facebook.

În tot acest timp, victimele erau întinse pe şosea şi se zbăteau între viaţă şi moarte.

Ce trebuie să faci dacă eşti martorul unui accident rutier

Ca măsură de precauție, orice autovehicul trebuie să aibă în dotare o trusă de urgență de prim ajutor, triunghi și vestă reflectorizante şi un extinctor.

Dacă eşti implicat într-un accident, imediat trebuie să opreşti pe partea dreaptă a drumului și să pui avariile.

Se va verifica dacă ceilalți pasageri din mașină sunt sau nu răniți, se vor pune triunghiurile semnalizatoare pe drum la minim 30 de metri de la locul accidentului, astfel încât ceilalți participanți la trafic să fie anunțați că există un accident.

Daca victima sângerează abundent, tensiunea arterială ar putea să scadă. Pentru a opri sângerarea se va presă cu mâna sau degetul direct pe rana, timp de 15 minute.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow