18.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Ce spun catolicii din Pascani despre alegerea noului Papa

papa-francisc-i-jorge-mario-bergoglio-noul-papa

In seara de miercuri, 13 martie 2013, în a doua zi de conclav, de pe faimosul coş de la Vatican a ieşit fum alb, semn către lumea întreagă că a fost ales noul papă. Cel de-al 266-lea papă al Bisericii Catolice este: Jorge Mario Bergoglio, care şi-a luat numele de Francisc.
Noul Papa, se trage dintr-o familie cu cinci copii: tatăl feroviar, mama casnică, are 43 de ani de preoţie, 20 de ani de episcopat şi 12 ani de cardinalat.

Reprezentantul Bisericii Romano Catolice din Pascani, parintele Francisc Vernica, ne-a declarat ca decizia numirii lui Jorge Mario Bergoglio este o mare surpriza, tinand cont de faptul ca cei mai multi se asteptau sa fie numit un Papa European. Mai mult, parintele pascanean a spus ca aceasta decizie reprezinta o dovada a universalitatii Bisericii Catolice.
Faptul ca Papa vine din randul oamenilor simpli reprezinta din punctul de vedere al lui Francisc Vernica, un avantaj pentru ca este la curent cu problemele acestora.

Jorge Mario Bergoglio, este primul suveran pontif ales din rândul iezuiţilor, un ordin religios al Bisericii Catolice care şi-a dedicat existenţa propovăduirii catolicismului pe noile continente şi încurajării educaţiei şi justiţiei sociale în lume.

Apropiaţii spun că Papa Francisc, este cunoscut pentru caracterul său umil şi iubirea faţă de categoriile sociale defavorizate.Un lucru inedit despre noul Papa este faptul ca trăieşte fără un plămân, a refuzat proprietăţile şi limuzinele oferite de Biserica Catolică şi continuă să circule cu autobuzul.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow