More

  Ce spun catolicii din Pascani despre alegerea noului Papa

  Array

  papa-francisc-i-jorge-mario-bergoglio-noul-papa

  In seara de miercuri, 13 martie 2013, în a doua zi de conclav, de pe faimosul coş de la Vatican a ieşit fum alb, semn către lumea întreagă că a fost ales noul papă. Cel de-al 266-lea papă al Bisericii Catolice este: Jorge Mario Bergoglio, care şi-a luat numele de Francisc.
  Noul Papa, se trage dintr-o familie cu cinci copii: tatăl feroviar, mama casnică, are 43 de ani de preoţie, 20 de ani de episcopat şi 12 ani de cardinalat.

  Reprezentantul Bisericii Romano Catolice din Pascani, parintele Francisc Vernica, ne-a declarat ca decizia numirii lui Jorge Mario Bergoglio este o mare surpriza, tinand cont de faptul ca cei mai multi se asteptau sa fie numit un Papa European. Mai mult, parintele pascanean a spus ca aceasta decizie reprezinta o dovada a universalitatii Bisericii Catolice.
  Faptul ca Papa vine din randul oamenilor simpli reprezinta din punctul de vedere al lui Francisc Vernica, un avantaj pentru ca este la curent cu problemele acestora.

  Jorge Mario Bergoglio, este primul suveran pontif ales din rândul iezuiţilor, un ordin religios al Bisericii Catolice care şi-a dedicat existenţa propovăduirii catolicismului pe noile continente şi încurajării educaţiei şi justiţiei sociale în lume.

  Apropiaţii spun că Papa Francisc, este cunoscut pentru caracterul său umil şi iubirea faţă de categoriile sociale defavorizate.Un lucru inedit despre noul Papa este faptul ca trăieşte fără un plămân, a refuzat proprietăţile şi limuzinele oferite de Biserica Catolică şi continuă să circule cu autobuzul.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Petru Movilă, candidat PMP: Am redus TVA la locuințe de la 19% la 5%, pentru tineri (P)

  Legea prin care este redusă TVA pentru locuințe de la 19% la 5 % este inițiată de deputatul Petru Movilă și susținută unanim de...

  Iaşul este pedepsit de Guvernul Orban. Autostrada a dispărut din planurile PNL, dar şefii liberali ieşeni vor artificii şi fanfară (P)

  Trupa responsabilă cu propaganda de la PNL ne tot anunţă că peste România vine o sumă colosală pentru investiţii de la Uniunea Europeană: 80...

  Vasile Toma, candidat pentru Camera Deputaților: Guvernarea PSD va asigura un mediu sănătos pentru copiii noștri! (P)

  Anii care urmează vor fi definitorii pentru mediul înconjurător. Avem obligația de a lua cele mai potrivite măsuri pentru a ne asigura că viitorul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI