21.6 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Ce se mai intampla cu rugby-ul pascanean, se doreste un Centru Olimpic pentru fete

Sportul care aduce mereu medalii, diplome si foarte multe laude in municipiul Pascani este rugby-ul. De ceva timp nu s-a mai scris nimic despre acest sport in Pascani si a fost dat uitarii.

 

Trebuie sa stiti ca rugby-ul pascanean sufera din lipsa de fonduri, deja au fost ratate doua deplasari la turnee ale echipei de rugby juniori fete la Bucuresti si Focsani iar din acest motiv Federatia Romana de Rugby a taxat clublul CSM, prin reducerea de puncte la zero in cele doua turnee la care fetele s-au prezentat si atentie, castigat de la Buzau si Alba Iulia.

Senioarele pascanene ale clubului CSM, au renuntat la clubul pascanean si s-au legitima la Iasi pentru ca acolo sunt conditii mai bune si mai ales sunt platite.

 

Duminica 16 septembrie, urmeaza un nou turneu la Bucuresti, la care cu siguranta rugbistele pascanene nu vor participa din acelasi motiv, lipsa de fonduri.

 

La baieti, situatia este usor mai buna, Neculai Tarcan dispune de un lot de 28 jucatori la avansati sau juniori III si de 20 incepatori. Ba chiar ne mandrim cu doi jucatori in echipa nationala a Romaniei de sub 18 ani, Cozmin Glodeanu si Andrei Iuria.

Antrenorul pascanean, va infiinta anul acesta o noua echipa de rugby cu copii de clasa a V a.

 

Cu toate ca acest sport este cu mult subfinantat de catre Bugetul Local, obiectivul echipelor atat feminin cat si masculin sunt clasarea pe primele locuri si selectionarea la lotul national a cat mai multor jucatori pascaneni.

 

S-a dorit anul trecut un proiect interesant si anume infiintarea unui Centru de Excelenta de Rugby feminin, evident acest lucru nu s-a reusit datorita neimplicarii autoritatilor locale. Anul acesta se vrea infiintarea unui Centru Olimpic pentru fete cu finantare externa dar este nevoie si de implicarea autoritatilor locale. Neculai Tarcan, a reusit sa modernizeze vestiarele printr-o sponsorizare primita de la firma ROMPAK.

 

Este pacat ca Pascaniul este cunoscut la nivel European pentru talentul rugbistilor de aici cand nu se face absolut nimic pentru ei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow