8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Ce se intampla daca, de la 1 mai, ajungeti la medic fara cardul de sanatate. Ministrul Banicioiu: „Este o problema”

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a fost invitat in emisiunea „Dupa 20 de ani„, difuzata duminica la PRO TV si PROTV NEWS de la ora 10.00. El a vorbit despre introducerea in folosinta obligatorie a cardului de sanatate, de la 1 mai 2015. Intrebat de moderatorul emisiunii, jurnalistul Cristian Leonte, ce se va intampla daca un pacient va veni la un consult la medicul de familie fara card, Banicioiu a spus ca vor aparea … „probleme”.

 „1 mai devine obligatoriu. Deci orice prezenta la medicul de familie sau intr-o unitate sanitara este decontata numai cu folosirea cardului de asigurari. Daca un pacient vine fara card .. este o problema, pentru ca in momentul acela serviciul medical pe care el il primeste nu va mai fi decontat de Casa de Asigurari. Deci nu va mai veni nimeni fara card de la 1 mai.” – a spus ministrul la PRO TV.

Pe de alta parte, Nicolae Banicoiu a precizat ca exista si alternative pentru cei care – din diferite – nu vor sa foloseasca noul card de sanatate. Ei trebuie sa obtina o adeverinta speciala de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate: „Daca din anumite motive nu vrei sa folosesti cardul de asigurari sau poate sunt cazuri acum, la limita, care nu au primit cardul de asigurari, au schimbat domiciliul sau au lucrat in strainatate, pot lua aceasta adeverinta de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.”

In opinia ministrului Sanatatii, introducerea acestui acrd in sistemul de sanatate publica va aduce numai beneficii, atat pacientilor, dar si managerilor din sanatate: „Este si interesul lor sa aiba card de sanatate, pentru ca vor vedea exact pe ce dau banii, pe ce deconteaza. Pentru manageri mi se pare cel mai util, vor vedea ca banii nu se mai scurg asa aiurea din sistem. Vor avea bani, vor incepe sa aiba bani in cateva luni, adica nu vor mai cheltui pe pacienti si pe investigatii fictive. E minunat, cred, pentru fiecare dintre ei. Deci managerul este primul interesat ca in spitalul pe care il conduce sau in policlinica pe care o conduce sa verifice functionarea cardului.”

 

Sursa Stirile Pro TV

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow