17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Ce se întâmplă cu Bac-ul și Evaluarea Națională. Mediile elevilor din ultimul an de liceu ar trebui încheiate până pe 31 mai

Explicaţiile liderilor coaliţiei nu îi conving pe profesori să renunţe la proteste. Astăzi au avut loc manifestaţii în mai multe oraşe din ţară, iar săptămâna viitoare este anunţat un nou marş de amploare în Bucureşti. Drept urmare, în acest moment, amânarea examenelor naționale pare inevitabilă.

Negocierile dintre sindicate şi Guvern au ajuns într-un punct mort. Iar în această dimineaţă, liderii coaliţiei au spus clar că nu au cum să le ofere profesorilor mărirea de 25% pe care o cer.

Unii dascăli au revenit astăzi la ore, iar alții revin de luni

Sunt foarte mulți profesori care spun că nu renunță la grevă, deși există semnale, inclusiv din țară, că unii dascăli au revenit astăzi la ore, iar alții vor reveni de luni.

Totuși, sindicatele spun că nu cedează și că cei mai mulți dintre profesori rămân în continuare în grevă, până când Guvernul le va rezolva această situație cu salariile.

În privința examenelor, de luni, 29 mai, încep înscrierile la Bacalaureat. Sunt, însă, profesori care spun că acest examen ar fi în pericol, iar asta din cauza faptului că va fi greu ca dascălii să încheie mediile elevilor din ultimul an de liceu.

Aceste medii trebuie încheiate până pe 31 mai. Prin urmare, dacă profesorii sunt în grevă, chiar dacă vor fi clase unde aceste medii vor fi încheiate, va fi greu ca ele să fie validate. Iar pentru această validare este nevoie ca acel consiliu profesoral să se constituie.

Continuarea pe Observator

Alte articole