19.4 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Ce se întâmplă când jigneşti pe Facebook: cazul ieşeanului sancţionat pentru postări

Un bărbat din judeţul Iaşi a fost obligat de judecători să îi achite 4.000 de lei chiar surori lui, după ce a postat un mesaj denigrator la adresa ei, pe Facebook. A.M. a fost dat în judecată de sora sa la Hârlău, un litigiu similar fiind înregistrat şi de către un alt frate de al său, care l-a acuzat de fapte similare. În privinţa procesului cu sora, A.M. a jignit-o în mediul virtual după ce a considerat că nu a acordat îngrijiri medicale mamei lor, care a murit.

n 2019, femeia a publicat pe Facebook o fotografie de-a sa. Câteva luni mai târziu, folosind funcţia „share” a reţelei sociale Facebook, fratele său a distribuit postarea şi a scris, în plus, mesajul: „Aceasta este una dintre asasinii mamei mele, se numeşte M.S. Aceasta este una din cele mai mari libertine care au existat vreodată”.

Ieşeanca s-a considerat jignită de acel mesaj şi a făcut dovada în instanţă că cel care a postat mesajul denigrant a fost fratele său.

„Instanţa este conştientă de importanţa libertăţii de exprimare într-o societate democratică şi de dreptul la imagine al persoanelor la care se referă aceste comunicări, apreciind că, prin postarea unui mesaj public, conţinând aprecieri jignitoare şi neprobate la adresa reclamantei, i-a fost afectată în mod negativ imaginea acesteia.

Astfel, deşi pârâtul este nemulţumit de faptul că reclamanta nu a ajutat-o pe mama lor, în timpul vieţii acesteia, că nu ar fi contribuit în vreun fel la întreţinerea acesteia, că ar fi luat lucruri de la locuinţa ei, că ar fi agresat-o în urmă cu mai mulţi ani, că nu i-ar fi telefonat pentru a-i face urări la ziua de naştere, ori că ar fi luat partea unităţii spitaliceşti pe care reclamantul a acuzat-o de moartea mamei sale, nu rezultă de nicăieri că atitudinea acesteia ar fi generat moartea mamei părţilor sau, mai mult, că ea însăşi, împreună cu alte persoane (neindicate de către reclamant) ar fi ucis-o pe aceasta”, au precizat judecătorii ieşeni, care au constatat că jignirea bărbatului a avut loc într-un spaţiu public. În privinţa fratelui său, A.M. a fost acuzat că l-a numit “non valoare cu sânge de criminal” şi, pe lângă postări pe Facebook, ar fi lipit inclusiv afişe pe gardul victimei.

SURSA: ZIARUL DE IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Atenție la coșul de fum! Acoperișul unei case din Boșteni, distrus de flăcări

Odata cu sezonul rece, creste si numarul incendiilor in gospodarii. O casa din suburbia Bosteni, a municipiului...

Accident rutier la ieșirea din Târgu Frumos

Accident rutier cu o victima, miercuri, in jurul orei 13:00, la iesirea din Targu Frumos, spre Razboieni,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI