-2.6 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Este stupefiant faptul că profesorii au fost transformaţi peste noapte în medici de familie. Începerea şcolii vine cu o serie de obligaţii impuse de Ministerul Sănătăţii, care nu intră în sfera de activitate a profesorilor şi în niciun caz în fişa postului: cadrele didactice trebuie să facă la începutul fiecărei zile un ”triaj observațional”, pentru a-i identifica pe copiii răciţi.
Am văzut de-a lungul ultimilor ani că plagiatul este la putere, dar o astfel de activitate nu se poate plagia, profesorii nu pot învăţa medicina peste noapte. Cei care ne conduc astăzi sunt rupți total de realitate.
Doamna Deca,
Domnule Rafila,
Ministerul Educaţiei are cel mai mic buget al ultimilor ani. Profesorii nu sunt plătiţi pentru această muncă de triaj. În baza cărei legi aţi pus profesorii să facă triaj? La fel de bine, în baza spiritului civic, puteţi să îi trimiteţi la cules cartofi, justificând tot binele românilor.
Abuzurile acestea trebuie să înceteze.
Soluția era una simplă, dacă miniștrii din ultimii ani își făceau treaba: rețeaua de medicină școlară. În acest mod, nici profesorii nu mai erau umiliți, iar elevii erau în grija unor profesioniști.

Petru Movila – președinte PMP Iași

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow