15.2 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023
Array

Ce reprezintă 23 august pentru generaţia Millennials? Ziua în care România a întors armele, ziua în care a debutat world wide web-ul sau returul FCSB-Sporting?

Ziua de 23 august are multiple semnificaţii istorice, de la momentul decisiv din 1944 când România a întors armele şi s-a alăturat Aliaţilor în lupta împotriva puterilor Axei, până la debutul Internetului.

Prea puţini tineri din generaţia Millennials sunt informaţi cu privire la semnificaţia istorică pe care o are ziua de 23 august. Pe lângă momentul decisiv din 1944 când România a întors armele şi s-a alăturat Aliaţilor în lupta împotriva puterilor Axei, acest eveniment fiind departe de interesele generaţiei Millennials, puţini ştiu că pe 23 august 1991, Tim Berners-Lee deschide World Wide Web pentru noi utilizatori, punând astfel bazele internetului, potrivit ZF.

Generaţia Millennials a dezvoltat obiceiul de a ignora sau a acorda prea puţin interes evenimentelor istorice care au pus bazele statelor moderne şi a tot ceea ce reprezintă stabilitatea lor socială, economică şi politică.

În acelaşi timp, tinerii ar trebui să celebreze această zi, nu doar datorită schimbărilor din climatul geo-politic care au avut loc, ci şi pentru că Tim Berners-Lee, cunoscut drept TimBL, a luat decizia istorică de a deschide cadrul World Wide Web şi pentru alţi utilizatori, făcând primul pas spre forma actuală a internetului.

Bazinul de informaţii reprezentat de internet, precum şi lumea nouă adusă de acesta, cu bune şi cu rele, a luat naştere astfel o dată cu ziua de 23 august.

De asemenea, între 1948 şi 1990, această dată a fost sărbătorită ca Ziua Naţională a României, deoarece în 1944, România a întors armele şi s-a alăturat Naţiunilor Unite, regele Mihai înlăturându-l prin forţă pe mareşalul Antonescu.

Din perspectiva domeniului sportiv, foarte mulţi tineri sunt pasionaţi de meciul dintre FCSB şi Sporting Lisabona, care se desfăşoară tot pe 23 august, această dată reprezentând un talisman norocos pentru sportul românesc, fiind ziua în care, în 1973, Ilie Năstase adevenit lider mondial al clasamentului ATP, poziţie pe care a păstrat-o timp de 40 de săptămâni.

CONTINUARE PE ZIARUL FINANCIAR.RO

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow