10.7 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Ce răspunde Primăria Pașcani privind paza gratuită în școli

Ce răspunde Primăria Pașcani privind paza gratuită în școli

Chiar dacă suntem în plină vacanță de vară, reprezentanții Consiliul Elevilor din județul Iași fac demersuri ca din toamnă părinții să nu mai fie nevoiți să plătească, prin Asociații, paza suplimentară în școli. În acest sens au fost trimise adrese primăriilor din Pașcani, Târgu Frumos, Hîrlău și Iași pentru o întâlnire cu cei din conducerea orașelor și reprezentanții elevilor, urmând să aibă loc discuții pe această temă.

Încă o încercare din partea Consiliului Elevilor din județul Iași pentru ca cei care urmează cursurile la orice unitate de învățământ să nu mai fie nevoiți a plăti paza suplimentară, o medie de 35 de lei, de persoană, pe semestru. Conform unui studiu realizat de Consiliul Județean al Elevilor Iași, în 70% din liceele din județ este plătit de către elevi sau de părinții acestora, prin intermediul Asociațiilor de Părinți.

“Cu acest demers nu ne dorim să căutăm un vinovat, cu atât mai mult să dăm vina pe directori. Vrem o finanțare a educației ieșene corespunzătoare, care să poată acoperi toate costurile,începând de la grădinițe și până la licee. Plata pazei suplimentare este un subiect controversat, care are nevoie însă de o rezolvare cât mai rapidă. Trebuie să găsim soluții împreună cu primăriile din județ pentru a aloca sumele necesare fiecărei instituții, ca orice altfel de cotizații de la elevi sau părinții acestora să dispară. Vrem să fim în siguranță în școli, iar primăriile prin atribuțiile lor, trebuie să ne asigure acest lucru. Sperăm să găsim înțelegere din partea decindenților educaționali,întrucât o astfel de măsură va reduce abandonul școlar și va contribui la creșterea condițiilor dinșcolile ieșene.” – Iustin Jalaboi, președintele CJE Iași.

Fiind trimise către primării o adresă propunând o întâlnire cu reprezentanții elevilor și cei din conducerea orașelor, administrația locală din Pașcani a venit cu un răspuns la solicitare problemei deja cunoscută și dezbătută. Astfel, toți directorii de școli au fost informați că au bani de unde să asigure prin contract paza în școli, fiind alocată o sumă mai mare pentru fiecare trimestru. Mai exact, câte 8 mii de lei pentru fiecare unitate de învățământ.

Amintim că unica structură ce reprezintă interesele elevilor din județul Iași a semnalizat de mai multe ori asupra modului în care, în majoritatea cazurilor, se efectueaza paza în școli.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt de pierdere

Pierdut certificat constatator nr. 70820 din 08.08.2018 de la punctul de lucru din sat Pietrosu, comuna Tatarusi,...

O fetiță de 9 anișori, cu o păpușă în brațe, abuzată de un individ. A reușit să o agreseze sexual, după ce a păcălit-o

Un ieșean a fost trimis la pușcărie de către judecători, după ce a fost acuzat că a...

Ard câmpurile din comune. Neglijența oamenilor pun pe drumuri pompierii

Pompierii pascaneni, dar si cei din Targu Frumos sau Harlau primesc foarte multe solicitari in aceasta perioada...

Vom avea restricţii de Crăciun şi de Revelion? Ce spune ministrul Sănătăţii

Valul patru al pandemiei este din ce în ce mai aprig, fapt demonstrat de creșterea îmbolnăvirilor și...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI