More

  Ce răspunde Primăria Pașcani privind paza gratuită în școli

  Array

  Ce răspunde Primăria Pașcani privind paza gratuită în școli

  Chiar dacă suntem în plină vacanță de vară, reprezentanții Consiliul Elevilor din județul Iași fac demersuri ca din toamnă părinții să nu mai fie nevoiți să plătească, prin Asociații, paza suplimentară în școli. În acest sens au fost trimise adrese primăriilor din Pașcani, Târgu Frumos, Hîrlău și Iași pentru o întâlnire cu cei din conducerea orașelor și reprezentanții elevilor, urmând să aibă loc discuții pe această temă.

  Încă o încercare din partea Consiliului Elevilor din județul Iași pentru ca cei care urmează cursurile la orice unitate de învățământ să nu mai fie nevoiți a plăti paza suplimentară, o medie de 35 de lei, de persoană, pe semestru. Conform unui studiu realizat de Consiliul Județean al Elevilor Iași, în 70% din liceele din județ este plătit de către elevi sau de părinții acestora, prin intermediul Asociațiilor de Părinți.

  “Cu acest demers nu ne dorim să căutăm un vinovat, cu atât mai mult să dăm vina pe directori. Vrem o finanțare a educației ieșene corespunzătoare, care să poată acoperi toate costurile,începând de la grădinițe și până la licee. Plata pazei suplimentare este un subiect controversat, care are nevoie însă de o rezolvare cât mai rapidă. Trebuie să găsim soluții împreună cu primăriile din județ pentru a aloca sumele necesare fiecărei instituții, ca orice altfel de cotizații de la elevi sau părinții acestora să dispară. Vrem să fim în siguranță în școli, iar primăriile prin atribuțiile lor, trebuie să ne asigure acest lucru. Sperăm să găsim înțelegere din partea decindenților educaționali,întrucât o astfel de măsură va reduce abandonul școlar și va contribui la creșterea condițiilor dinșcolile ieșene.” – Iustin Jalaboi, președintele CJE Iași.

  Fiind trimise către primării o adresă propunând o întâlnire cu reprezentanții elevilor și cei din conducerea orașelor, administrația locală din Pașcani a venit cu un răspuns la solicitare problemei deja cunoscută și dezbătută. Astfel, toți directorii de școli au fost informați că au bani de unde să asigure prin contract paza în școli, fiind alocată o sumă mai mare pentru fiecare trimestru. Mai exact, câte 8 mii de lei pentru fiecare unitate de învățământ.

  Amintim că unica structură ce reprezintă interesele elevilor din județul Iași a semnalizat de mai multe ori asupra modului în care, în majoritatea cazurilor, se efectueaza paza în școli.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Lansare de carte la Protopariatul Pașcani. A fost anunțată deschiderea unui cerc de minihandbal | FOTO

  Lansare de carte la Protopariatul Pașcani. A fost anunțată deschiderea unui cerc de minihandbal. //

  Propunere: Patru sensuri giratorii la ieșirea din Pașcani, sens unic în fața liceului Nicolae Iorga

  Propunere: Patru sensuri giratorii la ieșirea din Pașcani, sens unic în fața liceului Nicolae Iorga. //

  Întreruperi de apă în apropierea Pașcaniului

  Întreruperi de apă în apropierea Pașcaniului. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet