25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Ce propuneri au elevii si liceenii pentru scoala

In data de 24 noiembrie 2016, a avut loc prima sedinta a Adunarii Generale a Consiliului Judetean al Elevilor (CJE) Iasi din noul mandat, Biroul Executiv fiind constituit din Iustin Jalaboi – presedinte, Madalin Cotic – vicepresedinte, Mihaela Fedoseev – vicepresedinte, Stefan Obada – vicepresedinte si Constantin Serpeanu – secretar, la Institutia Prefectului Iasi. Aici s-a consolidat viziunea reprezentantilor elevilor din judet, a fost definitivat planul de actiune pentru perioada imediat urmatoare si s-au stabilit mecanisme prin care elevii reprezentati sa isi comunice doleantele si problemele de la nivelul fiecarei institutii de invatamant, in vederea asigurarii cadrului de legalitate si a calitatii procesului educational.

„CJE Iasi isi propune sa aduca vocea elevilor in atentia forurilor decizionale, astfel incat reprezentanti ai acestei structuri sa fie convocati la consultari ce ii vizeaza pe primarii beneficiari ai sistemului de invatamant din judetul Iasi, respectand astfel unul dintre principiile educatiei nationale, anume centrarea pe elev, urmand ca in perioada imediat urmatoare structura sa organizeze intalniri cu reprezentantii autoritatilor publice locale si judetene in vederea fundamentarii unui parteneriat cat mai solid intre acestea si elevi, in vederea rezolvarii unor probleme stringente precum plata pazei scolilor din fondurile autoritatilor locale, sustinerea elevilor prin burse de merit si burse sociale si investitia in infrastructura„, au trasmis reprezentantii Consiliului.

De asemenea, in cadrul intalnirii Consortiului Universitaria (derulat saptamana trecuta la Universitatea Alexandru Ioan Cuza – n.r.), CJE Iasi a purtat o discutie cu ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS), prof. univ. dr. Mircea Dumitru, despre planul de actiune al structurii in vederea cresterii nivelului calitatii educatiei la nivel de judet si implementarea Statutului Elevului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow