32.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Ce proiecte au depus municipiul Pașcani și orașele Târgu Frumos și Hârlău prin Programul Național “Anghel Saligny”

Municipiul Pașcani a depus trei proiecte pentru a obține fonduri guvernamentale, în cadrul Programului Național de investiții “Anghel Saligny”.

Primul proiect, care are finanțarea asigurată, potrivit regulilor stabilite la nivel central este de aproape 10 milioane de lei (9.677.505 lei). Din această suma ar urma să fie amenajate străzile Șoseaua Națională, Plaiesilor ,Victoriei, Amurgului, Brateș și Musatinilor. Este vorba despre 4 km de asfalt și 8142 m de trotuare.

În cel de-al doilea proiect, cel cu șanse de finanțare, dacă va fi aprobat în urma selecției dosarelor, valoarea este de 7,4 milioane de lei. (7.479.877), pentru 3,5 km de asfalt și 780m de trotuare. Se are în vedere modernizarea străzilor Aleea 22 Decembrie, Stânelor, 16 Februarie, Nicolae Bălcescu și Petru Rareș.

În cel de-al treilea proiect sunt incluse străzi cu puține case: Matei Basarab, Salcamilor, Nuculet, Trandafirilor și Frunzelor. Valoarea este estimată la aproape 4,4 milione lei, (4.412.812) pentru 2,6 km de asfalt.

Investitiile ar urma să fie făcute peste câțiva ani de zile, dacă va fi aprobată finanțarea lor și după ce vor fi realizate extinderile sau lucrările de reparații pentru rețelele de apă și canalizare planificate de ApaVital.

În cadrul aceluiași Program Național de investiții, orașul Târgu Frumos a depus un proiect în valoare de aproape 7 milioane de lei (6.991.706 lei), care vizează modernizarea de străzi din localitate.

Și orașul Hârlău  a depus cerere de finanțare pentru modernizare străzi, cu valoarea de 11.6 milioane de lei (11.638.593).

Menționăm că județul Iași se află pe locul 6 la nivel național,  în ceea ce priveşte finanţările acordate prin intermediul Programului Național de investiții “Anghel Saligny”, cu suma alocată  de 1,72 milarde lei. Potrivit regulilor stabilite la nivel național, se asigură garantarea în plată a unor sume minime pentru fiecare UAT. În judeţul Iaşi, în acest sens sunt deja repartizate 586 milioane lei din totalul alocat: Consiliul Judeţean (140 mil. lei), mun. Iaşi (43 mil. lei), Paşcani (10 mil. lei), Hârlău, Podu Iloaiei şi Tg. Frumos (fiecare câte 7 mil. lei) şi 93 comune (fiecare câte 4 mil. lei).Pentru diferența de 1,1 miliarde lei va fi competiţie de proiecte între unităţile administrativ-teritoriale (UAT) ale judeţului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow